voisiko joku kertoa, miten saan piirakan kuorista pehmeitä? itse teen normaalisti vehnä- ja ruisjauhoista ja vettä ja suolaa, mutta käy niin, että kuoret ovat kovia.
karjalanpiirakat
11
5129
Vastaukset
- vanha kokki
pitää voidella uunista oton jälkeen maitovoi seoksella ja peittää liinalla, näin ne pehmenevät.
Hyvää Juhannusta- mie tee näi
Laiskuuttani teen niinettä kastan piirakat kokonaan maito/voi seoksessa ja sen jälkeen liinan alle hautumaan.
Joo, ei miun ikänä(40) oo karjalanpiirkat mitää kuivanrapsakoi ollu? Vaan just pemeitä liinan alla haudutettui.
Taijanki käyvä tekemää piirakoita kun oon saanu siivottua.Voiko niitä kuoria pakastaa? Muistelen kuulleeni et voi? - pakastettiin...
mie tee näi kirjoitti:
Laiskuuttani teen niinettä kastan piirakat kokonaan maito/voi seoksessa ja sen jälkeen liinan alle hautumaan.
Joo, ei miun ikänä(40) oo karjalanpiirkat mitää kuivanrapsakoi ollu? Vaan just pemeitä liinan alla haudutettui.
Taijanki käyvä tekemää piirakoita kun oon saanu siivottua.Voiko niitä kuoria pakastaa? Muistelen kuulleeni et voi?...ja sulatettiin sultinoiksi.
- Kova kundi Karjalasta
Eihän karjalanpiirakoiden kuoren tule olla pehmeää, vaan rapeata!
- vanha kokki
Ellet tiedä karjalanpiirakoiden valmistuksesta mitään. Ka utsihan moamoltas, kui piiroshka loahan.
- makuasia
Makuasioista on turha kiistellä. Yksi tykkää pehmeästä ja toinen rapeasta.Molemmat yhtä oikeita.
- ApinEllen
makuasia kirjoitti:
Makuasioista on turha kiistellä. Yksi tykkää pehmeästä ja toinen rapeasta.Molemmat yhtä oikeita.
Karjalanpiirakoita ja MunaVoita :D
- heili karjalasta
saat piirakoiden kuoret pehmeiksi kun heti uunista ottamisen jälkeen käytät näitä voi maito ja vesi sekoitteessa,kokeile ja sitten voipaperin ja pyyhkeen alle hautumaan vaikka tunniksi niin hyviä tulee
- Anonyymi
lisää taikinaan jogurttia ja voita(ei sulatettuna vaan huoneen lämmössä yön yli pehmennyt ). minä käytän vain itse valmistamaani voita ja jogurttia. ja pakkaa piirakat kannelliseen astiaan ja sulje kevyesti kansi jolloin höyry imeytyy takaisin piirakoihin.
öljyt kovettavat taikinaa. moni voitelee paiston jälkeen maito voi seoksella ,itse en tästä pidä se on maku asia minkä kokee pehmeäksi.
kokeile rohkeasti niin löydät itsellesi sopivan piirakka taikinan.- Anonyymi
Taikinaan ei kuulu öljy eikä voi. Eivät enää ole karjalanpiirakoita, jos tunget niihin jogurttia ym. Piirakat voidellaan suolaisella voi-vesi sekoksella. Kaikenlaiset muunnokset eivät enää ole karjalanpiirakoita. Paraat piirakat ovat perunatäytteisiä.
- Anonyymi
Taikinaan vain ruisjauho, suola, vesi ja ohueksi pulikointi ei vehnäjauhoja.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043374
- 883073
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201923- 691896
- 381847
- 211741
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341429Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91339- 481337