Jos syötte neljän ruokalajin aterian, esim. kylmä alkuruoka, keitto, pääruoka, jälkiruoka. Tilaatteko näille jokaiselle ruokalajille oman viinin?
viinit 4 ruokalajin ateriassa
4
676
Vastaukset
- vanha kokki
Muinoin Alko antoi suosituksen, rose viinin sopivuudesta läpi aterian ainoaksi viiniksi.
Tapoja on monia, mutta mielestäni ruokalajien koostumus määrännee viinin. Tosin punaviinikin sopii joillekin kalaruoille, samoin valkoviini joillekin keveille liharuoille. Sanoisin makuasia, etiketistä en ole varma. - rotissööri
kuiva tai puolikuiva kuohuviini (Elysee arctic ?) menettelee hyvin koko aterian läpi. Tai pöytään voi pistää sekä punkkua, että valkoviiniä ja ottakoot jokainen, mitä parhaimmaksi katsoo.
- vanha kokki
Ollut kuiva samppanja, joka on aina ollut sopiva läpi aterian, niin muistelisin joskus kuulleeni.
- Viinit on jees
Riippuu tietysti hyvin paljon mitä ruokia on tarjolla. Mutta omalla kohdalla kävisi hyvinkin todennäköisesti seuraavasta:
Valkoviini/samppanja alkuruualle keitolle
punaviiniä pääruualle
makeaa viiniä jälkiruualle
Tai
samppanja/sherry aperatiivi alkuruoka
valkoviini/samppanja keitto pääruoka
makea viini jälkiruualle
Kuten sanottua riippuu hyvin paljon ruuasta, mutta uskoakseni menisin tällaisella järjestelyllä. Tosin keitosta riippuen saattaisin aloittaa aterian sillä enkä kylmällä alkuruualla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096