Kaipailisin reseptejä joihin tulee ihan tavallisia kuivattuja suomalaisia ruokaherneitä, esim. hernepihvit. Voisin soveltaa itsekin mutta maustaminen tuottaa tuskaa joten valmiita ohjeita kaipailen.
Onko kukaan tehnyt hernerouhetta itse ja miten? Meiltäpäin ei noin modernia ruokaa löydy mutta olen ymmärtänyt että se nopeuttaa ruuanlaittoa.
Ruokia herneestä?
10
3406
Vastaukset
- keittiömestari
hernerouhetta voi mainiosti sekoittaa jugurttiin tai viiliin. Anna vetäytyä muutama tunti jääkaapissa.
- heittiömestaaja
SOIJAjugurttiin tai SOIJAviiliin tarkoitin tietysti. Me vegaanithan emme maitotuotteita käytä.
Anteeksi sekaannus!
- idea
minulla ei valitettavasti ole näihin ohjeita, mutta eiköhän netistä löydy.
hernekeitto
hernemuussi
erilaiset salaatit (herneitä, vihreitä papuja, minttua ja sitruuna-öljy kastike on tosi hyvää!)
lisäkkeenä yrttiöljyn kanssa
curry (herneitä ja perunoita) - alkup.
Pitääpä alkaa googlettamaan reseptejä näihin vinkkeihin.
- Piia
Oletko kokeillut keittokirjaa nimeltä Härkäpapua sarvista? Siihen on koottu suomalaisista raaka-aineista tehtyjä vegaaniruokia, ja myös herneitä käytetään paljon.
Lisään itse herneitä moniin ruokiin proteiinia sisältäväksi lisukkeeksi, esim. keittoihin, mutta on otettava huomioon niiden pitkähkö kypsymisaika. Hernerouhetta on helpompi käyttää, kun se kypsyy paljon vauhdikkaammin. Rouhetta voi lisätä taikinoihin, piirakantäytteisiin, pataruokiin jne.
Hernerouhetta ei liene käsitelty sen kummemmin kuin että herneet on murskattu, joten voisin kuvitella, että sitä on helppo tehdä itsekin.
Maustamisessa herneille toimii aika hyvin sama kuin pavuillekin: herneitä ja papuja keitettäessä keitinveteen lisätään heti alussa sipuli, johon on pistetty neilikoita. Neilikkasipuli antaa makua koko keittämisen ajan.
Kasvisruokien takuuaromivahvenne on merisuolan ja sokerin lisääminen, mikä parantaa myös herneruokien makua. Monet pitävät myös piparjuuren antamasta säväyksestä hernekeitolle (maku muistuttaa sinappia, mutta on raikkaampi).- teko-ohje
löytyy myös tuosta Härkäpapua sarvista -kirjasta.
- hernepataa
http://palapurtavaksi.blogspot.fi/2013/01/intialainen-kahden-herneen-pata.html
ihan itse herneestä, löytyy ihan hemmetin hyvä ohje täältä! Itse teen ihan pelkästään tavallisista herneistä, ja välillä myös kikherneitäkin mukana. suosittelen! - kikherneestä alkuun
- linsseistä lisää
http://keskustelu.suomi24.fi/node/3981032
eli kaikkia voi tehdä myös hernepohjaisena. Keltaiset herneet lisää väri-iloa .
Herneet vaan illalla likoon.
Linsejä ei tarvitse liottaa
- yrttejä kehiin
Pavut ja herneet:
basilika, kynteli, timjami, rakuuna, rosmariini
Ketjusta on poistettu 19 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 881517
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla101380- 751146
- 1151109
- 671078
- 75971
- 68905
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n255890Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o12831- 33813