sultsina

Nimetön

Moi!
Karjalan perinne ruokiin kuuluu myös sultsina meillä sitä tehdään aika usein varmaan moni tuntee.

4

1871

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • syötiin ja

      Juotiin Laulussa sanotaan,Suojärvi etenkin.

      • Nimetön

        kiitos jos jollain vain ois ohjetta!


      • ohjeen antaja
        Nimetön kirjoitti:

        kiitos jos jollain vain ois ohjetta!

        Kuoritaikina:
        1,5 dl vettä
        1 tl suolaa
        4 dl ruissihtijauhoja

        Täytepuuro:
        8 dl maitoa
        0,75 dl riisiä
        1 tl suolaa
        ½ rkl voita

        Kuorien teko:
        Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.

        Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.

        Paistaminen:
        -Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
        -Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
        -Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
        -Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
        -Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.

        Täyttäminen:
        -Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
        -Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
        Ja eikun syömään!

        Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii.


      • siivestä...
        ohjeen antaja kirjoitti:

        Kuoritaikina:
        1,5 dl vettä
        1 tl suolaa
        4 dl ruissihtijauhoja

        Täytepuuro:
        8 dl maitoa
        0,75 dl riisiä
        1 tl suolaa
        ½ rkl voita

        Kuorien teko:
        Sekoita taikinan aineet. Ripottele leivinpöydälle puolisaen desilitraa ruissihtijauhoja ja vaivaa taikina sitkeäksi ja notkeaksi. Jatka vaivaamista ilman jauhoja, kunnes taikina ei enää tartu käsiin. Vain hyvin sitkeästä taikinasta saat kaulimalla todella tasaisen ohuita kuoria.

        Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli niistä piirakkapulikalla vähissä jauhoissa parinkymmenen sentin läpimittaisia kuoria. Pane kuoret limittäin liinan alle sitä mukaa kuin valmistuvat.

        Paistaminen:
        -Paistaminen on tarkkaa puuhaa. Puulieden keittolevyllä saa parhaan tuloksen, mutta sähkölevykin käy, kun paistaminen tehdään valurautaisessa pannussa.
        -Älä kuumenna pannua liiaksi, ettei kuoreen tule palamisrakkuloita.
        -Jauhot on tarkoin pyyhittävä pois kuoren pinnoilta pikkuharjalla tai siveltimellä. (Entisinä aikoina tähän on käytetty teeren siipeä.)
        -Paista kuoret nopeasti molemmin puolin täplikkääksi lastalla kääntäen. Oikein paistettuna kuori on kypsänä paistakan käsissä pehmeä ja kevyt.
        -Kerää kypsät kuoret liinan alle hautumaan ja kun kaikki on paistettu, voitele ne vain toiselta puolelta voisulalla ja pane uudelleen liinan sisään parittain voidellut puolet vastakkain odottamaan täyttämistä.

        Täyttäminen:
        -Keitä puuro valmiiksi. Levitä vasta juuri ennen tarjoilua pari runsasta ruokalusikallista kuumaa puuroa kuorien voitelemattomalle puolelle ja taita sultsina.
        -Lado täytetyt sultsinat tarjoiluvadille ja anna niiden jäädä siihen hetkeksi. Kuuma täytepuuro lämmittää nämä herkut niin, että ne tarjolle tuotaessa ovat parhaimmillaan.
        Ja eikun syömään!

        Ohje voi vaikuttaa pitkältä ja monimutkaiselta, mutta sultsinoiden valmistus on oikeastaan hyvin helppoa ja nopeaa, kun sen oppii.

        ...tuli mieleeni, että meillä oli kanansulista tehtyjä voitelusuteja!!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2932
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      65
      2783
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1822
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1669
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1657
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1600
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      22
      1533
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1297
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1263
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1259
    Aihe