Moi!
Kysyn yksinkertaista asiaa ainakin ahvenanmaalaisten mielestä, mutta itselleni ei. Omistan nimittäin ohjeen jossa käsketään pannukakkua tehdessä riisipuuro keittämään puolikypsäksi ja antaa turvota sen yön yli. Joten laitanko puolikypsän puuron jääkaapiin yöksi vai jätänkö lämpimään. Jos jätän lämpimään paikkaan eikö se silloin huonone, mutta kypsyykö se loppuun jääkaapissa? Jään kiitollisuudella odottamaan vastauksianne!
Ahvenanmaan pannukakku
2
2508
Vastaukset
- kokki
Itse teen tuon pannarin yleensä ylijääneestä puurosta.
Voihan sen tehdä mahdollisemman hankalasti, mutta itsellä ei aika riitä.
Mummu teki monesti iltaisin riisipuuroa aamuksi hauduttamalla sen styroksisessa kylmälaukussa. Se oli sitä aikaa, kun telkussa mainostettiin niitä haudutusastioita... Eli ensin kiehautetaan maito ja lisätään riisit. Keitetään hetki ja nostetaan puurokattila kylmälaukkuun. Aamulla oli puuro valmiina.- kokki
Tässä sulle yks näpsäkkä ohje :)
Ahvenanmaan pannukakku
4 kananmunaa
7 dl maitoa
2 rkl jauhettua kardemummaa
5 dl kylmää manna- tai riisipuuroa
noin 3 1/2 dl vehnäjauhoja
2 rkl vaniljasokeria
1 dl voisulaa
Sekoita aineksista tasainen pannukakkutaikina.
Kaada taikina hyvin voideltuun uunipannuun ja paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Tarjoa tuoremarjasurvoksen ja kermavaahdon kanssa.
Puuro pannukakkuun:
1/2 l kevytmaitoa
3/4 dl puuroriisiä tai mannaryynejä
1/2 tl suolaa
Ohje: Kaarina Roininen.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259