Tarkoituksenani olisi mahdollisesti hakea Vaasan ja Turun yliopistoon lukemaan englannin kieltä. Vaihtuuko pääsykoekirjat joka vuosi vai ovatko ne aina samat? Haluaisin nimittäin aloittaa lukemisen hyvissä ajoin, mutta en uskalla tilata vielä kirjoja, jos ne eivät ole edes käytössä ensi vuonna.
Kannattaako mielestäsi hakea 3-4 eri yliopistoon englantia lukemaan? Tukeeko eri kirjojen lukeminen oppimista vai sekoittaako se asioita? Olisi kiva kuulla mielipiteitä.
Englannin pääsykoekirjat, Turku/Vaasa
2
826
Vastaukset
- maisteri
Moikka
Osta pois vaan ja ala lukea jo nyt. Tähän aikaan vuodesta (pääsykokeiden jälkeen) löydät toki samat opukset kirjastostakin. Kirjat vaihtuvat harvakseltaan ja ne ovat melko samanlaisia joka vuosi. Perusteoksia nimittäin... Eri kirjojen lukeminen ei sekoita päätä, korkeintaan antaa laajemman tietopohjan kokeita varten. Lisäksi kannattaa lukea pokkareita välipaloina. Saat niistä täytettä sanavarastoon ja kielitajusi kehittyy.
Itse hain aikanaan sekä filologiaan että kääntämiseen ja valitsin noista sitten kääntämisen. Hae ihmeessä kerralla useampaan yliopistoon! Mieti jo etukäteen mitä haluat tehdä valmistuttuasi. Esim. oman vuosikurssini opiskelijat ovat päätyneet hyvin erilaisiin töihin. Meitä on erilaisissa vienti- ja tuontitehtävissä, IT-alalla, moni on ulkomailla, osa kääntää tai tulkkaa, ainakin yksi päätyi tiedottajaksi, osalla on oma yritys, jokunen taitaa opettaakin. Sivuaineilla pystyy vaikuttamaan tulevaisuuteensa todella paljon. Filologit sen sijaan päätyvät useimmiten opettajiksi. Toisaalta filologiaa lähtevät opiskelemaankin juuri ne, jotka haluavat opettaa.
Onnea yritykseen! - ...
Juu, kannattaa lukea useampia kirjoja, tukevat tosiaan toisiaan (kuten ed. vastaaja jo sanoikin) koska pääsykoekirjat ovat usein oppiaineen perusteoksia.
Tämän vuoden pääsykoekirjoja ei kannata tilata, vaan hommaa ne enemmin vaikka kirjastosta. Tässä Muutama hyvä perusteos engl. opiskelijalle:
-Larry Trask. Introducing linguistics.
-Terry Eagleton. Literary theory.
-Anthony Easthope. From Literary to Cultural Studies (suurin piirtein noin, en jaksa tarkistaa tarkkaa nimeä).
-Daniel Chandler. Semiotics for beginners (löytyy myös täältä: http://www.aber.ac.uk/media/Documents/S4B/semiotic.html)
-George Yule. The Study of language
Ja tietysti kannattaa lukea engl. kaunokirjallisuutta niin paljon kuin vain ikinä ehdit. Esim. perusklassikoita kuten Jane Austen, Charles Dickens, James Joyce, Virginia Woolf, Shakespeare (jos jaksat mukautua kieleen)mutta myös uutta populaarikirjallisuutta, esim. fantasiaa, kauhukirjallisuutta jne. Näitä nykyisin käsitellään engl. opinnoissa melko paljon. Niin ja tietenkin engl. kielisiä lehtiä, esim. Time, Newsweek, National Geographic. Niin ja miksei myös sarjakuvia.
Jos haluat kysyä Vaasan opinnoista tarkemmin niin vastailen mielelläni, itse olen nimittäin Vaasasta valmistunut englannin FM.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla
Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e1103449Jos olisit täällä
Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä362061- 1472003
- 1041961
- 1211773
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla161679- 851607
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2881452- 1231371
Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o241220