lapsuuden herkkuja. Tehtiinkö viili kermaviilistä ja keitetystä maidosta? Annettiin olla yön yli kulhossa ja aamulla valmis. Huoneenlämmössä?
Hämeen talkkuna ja viili..
8
2031
Vastaukset
- vanha kokki
Voit hyvin itse kokeilla viilin tekoa, kyllä se onnistuu jollakin tapaaa näistä kaupankin aineista.
Osta purkki oikeata viiliä ja purkki luomumaitoa. Ota laakeasuinen lasinen tai muovinen kulho, johon mahtuu n. 2-5 dl. Ota viilipurkista ruokalusikallinen viiliä kulhon pohjalle ja kaada luomumaitoa astia miltei täyteen. Nosta kulho vedottomaan paikkaan, mielellään hieman lämpöiseen ja peitä liinalla tai paperilla. Kun tämän teet tänään, niin huomenna sinulla on kulhollinen viiliä jossa on samettimainen kerma pinnalla. Ennen viili tehtiin tarkoitukseen varattuihin savikuppeihin ja usein suoraan lämpöiseen vastalypsettyyn maitoon, silloin ei Valio päässyt pilaamaan oikean viilin tekoa. Muista eräs tärkeä seikka. Jos teet viiliä ja ukonilma sattuu piimimisaikaan, viili "säikähtää" ja laskee alleen. Ts. siihen ilmestyy vettä koska se juoksettuu.- vanha kokki
Sitä lusikallista viiliä sanotaan siemeneksi ja voit sen varovasti sekoittaa maitoon tai olla sekoittamatta, molemmissa tapauksissa alkaa kuitenkin piimiminen. Kokeile, se on kivaa, etenkin kun onnistut.
- vanha kokki
vanha kokki kirjoitti:
Sitä lusikallista viiliä sanotaan siemeneksi ja voit sen varovasti sekoittaa maitoon tai olla sekoittamatta, molemmissa tapauksissa alkaa kuitenkin piimiminen. Kokeile, se on kivaa, etenkin kun onnistut.
tekoa voit jatkaa siitä tekemästäsi viilistä, ottamalla sen siemenlusikallisen uuteen satsiin. Aivan kuten tämä minun kirjoitukseni, jatkuu ja jatkuu.
- talvellakin
kun ei ole ukkosta ? Se on aina vetistä ja kitkerää,onkohan ne hukanneet oikean siemenen eli bakteerikannan.
Vain harvoin saa nykyään,ilmeisesti vahingossa onnistunutta viiliä jossa virheetön pinta,oikea venyvyys ja maku kohdallaan.
Ingmanilla tuntuu onnistuvan paremmin,hintakin 25% edullisempi.Harmi vain että rasvaisempaa versiota on yhä vaikeampi löytää vaikka maitohyllyt aina vain pitenevät. - taasen..
vanha kokki kirjoitti:
tekoa voit jatkaa siitä tekemästäsi viilistä, ottamalla sen siemenlusikallisen uuteen satsiin. Aivan kuten tämä minun kirjoitukseni, jatkuu ja jatkuu.
Mestarikokille(niiaus). Vaikutti helpolta, kokeilen illalla. Ikää kyllä riittää, mutta se lapsellisuus ja uteliaisuus...
Kiitos vielä ohjeesta! - luomutyttö
talvellakin kirjoitti:
kun ei ole ukkosta ? Se on aina vetistä ja kitkerää,onkohan ne hukanneet oikean siemenen eli bakteerikannan.
Vain harvoin saa nykyään,ilmeisesti vahingossa onnistunutta viiliä jossa virheetön pinta,oikea venyvyys ja maku kohdallaan.
Ingmanilla tuntuu onnistuvan paremmin,hintakin 25% edullisempi.Harmi vain että rasvaisempaa versiota on yhä vaikeampi löytää vaikka maitohyllyt aina vain pitenevät.Oletko testannut "tavallisen" ja luomun eroa? Itse en suostu enää tavallista ostamaan, vaikka luomu olisi loppu, on se sen verran paljon huonomman makuista. Säikähtänyttä sekin on joskus.
- Hämäläinen
Kokeilkaapa piimää, talkkunaa, puolukoita ja siirappia. Namia!
Piimä ja talkkuna kahdestaankin vähän sokerilla höystettynä on hyvää. Eri talkkunoilla on kans paljon eroa keskenään. Ne, jotka on pelkkää kauraa on erilaisia kuin ne joissa on muutakin, savutalkkuna on oma lukunsa.- vanha kokki
on sirotella hieman kanelia ja sokeria viilin pinnalle, maistuu tosi kivalle, jos pitää kanelin mausta. Kokeilin juuri tuota tavallista täysmaitoa, ei tule sellaista siitä viilistä, kuin oikeasta maidosta. Kermaa ei muodostu pintaan kuin ohuelti ja viili jää pitkäpiimämäiseksi, venyväksi. Kunnon viili lohkeaa, kun sitä lusikoi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249