Mahut ja hillot kyllästetään sokerilla aina niin kamalan makeiks ettei niitä syö kukaan talvella. Liittyykö jotenkin säilyvyyteen tuo sokerointi vai mihin? Eikö mikä tahansa säily kun laittaa pakkaseen eli ei varmaan säilymisen kanssa tekmistä
Miksi säilöttäessä lisätään
8
1713
Vastaukset
- Skäri
puolukka säilyy ihan sellaisenaan kylmässä vedessä talven yli. Siinä kun on tarpeeksi happoa. Mehuja ja hilloja en oikeastaan teekään.
- puolukkasurvokseen
Puolukan säilyvyyden takaa nimenomaan bentsoehappo, kun puolukat on survottu sen verran, että ovat omassa mehussaan kosteina.
Bentsoehappoa saa ostaa kaupastakin sellaisenaan ja sitä voi käyttää säilönnässä säilyvyyden parantamiseksi. Benstosehappoa voi käyttää niin hilloissa, mehuissa kuin etikkasäilykkeessäkin. Pakkauksen mukana on hyvät ohjeet.
- älä vähennä sokeria
Yli 40 % sokerissa ei enää juurikaan mikään kasva - ei homeet, ei sienet, ei bakteerit.
- hillosokerilla
Hillosokerissa on pieni määrä säilöntäainetta, lisäksi tarvitset puhtaita lasipurkkeja, jotka kuumennat uunissa, sekä niihin sopivat hyväkuntoiset kannet, joita "keität".
Hyvä suhde on 2 kg marjoja/1 kg hillosokeria. Tee sokeripakkauksen ohjeen mukaan, täytä purkit piripintaan, kun hillo jäähtyy kansi vetäytyy alaspäin (kuin lastenruokapurkissa). Jos joku kansi ei ole painunut sen näkee ja kuulee naputtamalla, käytä se purkki ensiksi. Säilytä kylmässä.
Kaupan hillot säilytetään huoneenlämmössä, siksi niissä on paljon sokeria ja myös säilöntäainetta. Itsetehty hillo säilyy hyvin, väri voi muuttua, jos säilyttää pitkään. Kertaakaan ei ole homehtunut, on syöty pois kun on niin hyvää.- rkkrk
Eihän hillosokerissa ole mitään keinotekosia säilöntäaineita vaan ihan sitruunahappoa (jota saa sitruunasta) joissain saattaa ollaa pektiiniä sitä on marjoissakin, joten ihan luonnontuotteesta kyse.
Ja ilman sokeria oleva hillo ei maistu miltään ja pilaantuukin nopsaan.
- voi säilyttää
ilman sokeria puhtaa kuumat lasipullot ja kuumaa mehua pullo täyteen sopivan kokoinen kumikorkki sulkemiseen, kun mehu on jäähtynyt ja korkki tiivis sekä lommolla on pullossa alipaine silloin mehut säilyvät oline kylmässä tai lämpimässä näin meillä ilman sokeria.
- Pakastaja-Elvi
Muistan jostain lukeneeni, että pakastemarjoihin laitetaan ripaus (ruokalusikallinen/puoli litraa) sokeria siksi, että marjoissa näin säilyisivät vitamiinit paremmin.
Hilloissa ja mehuissa sokeri on säilöntäaine, ja hilloissa se vaikuttaa myös koostumukseen - on vaikea saada leivän päällä pysyvää sopivan sakeaa hilloa ilman sokeria (tosin hillosokeri on poistanut tämän ongelman, sillä jähmettyy vähemmälläkin). Jos kotihillot ja -mehut säilyttää jääkaapissa, riittää huomattavasti pienempi määrä sokeria, sen verran kuin maun vuoksi tarvitaan. Monet marjat ovat niin happamia, etteivät ne ilman sokerilisäystä maistu. - kkkkkkkkkkkkkk
kunnolla sokeroitu hillo säilyy viileässä, juuri tuon sokerin ansiosta - pienellä sokerimäärällä hillo hapantuu tai homentuu.
Tee VÄHÄSOKERISTA hilloa ja pakasta se, ei tarvitse välttämättä edes keittää. Soseuta sokeroi ja pakasta.
Vähäsokerinen hillo saadaan "sakeammaksi" käyttämällä kaupasta tai apteekista saatavia pektiiniä sisältäviä hilloamisaineita (ei hillosokeri, kun kerran vähäsokerista tahdot)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1043364
- 883073
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä201913- 691896
- 381847
- 211731
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi341429Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91339- 481337