Olettekos maistaneet ruotsalaisten perinneruokaa
hapanimeläsilakkaa??? Suosittelen, sillä kaikkeahan on mukava maistella, ei saa olla liian ennakkoluuloinen. Itse en saanut kuin palan alas ja
kyytipojaksi oli varattu kossu snapsi, jotta pysyy
varmasti alhaalla...heh! On siinä kyllä sellainen
tuoksu ettei paremmasta väliä...;)). Eikä se makukaan oikein herkkua ollut!
Hapanimeläsikakka
5
809
Vastaukset
- nyt sinä
älykääpiö kirjoittaneesi jostakin uudesta asiasta tänne?
What else is new? Onko ihminen käynyt kuussa? EI KAI!!! - juntti
Kyseessä on fermentoimalla valmistettu svedupetterien "silakkaherkku", hapansilakka. Mistä lie sen imelyyden olet tempaissut vielä tuohon nimeen...
- hapansilakka
purkki jotta tuoksu ei leviä ympäristöön????Maitohappobagteerit muuten kypsyttävät silakat suljetussa tilassa.
- vemp
hapansilakka kirjoitti:
purkki jotta tuoksu ei leviä ympäristöön????Maitohappobagteerit muuten kypsyttävät silakat suljetussa tilassa.
Olen kuullut, että paras keino - sen lisäksi, että avaa purkin ulkosalla - on pistää vettä tiskialtaaseen ja avata purkki veden alla. Silloin ei pahaa hajua pääse niin paljon ilmaan ja purkissa oleva, ulos purkautuva töhnä menee suoraan lavuaariin. Purkissahan on painetta, joten vesi ei sinne mene sisälle hetikään, jos tekee aluksi vain pienen paineentasausreiän.
On tämä niin pahanhajuinen - ja makuinenkin - mättö, että sitä voi maistaa kerran, että tietää mistä puhuu, mutta toista kertaa en kemuihin osallistu. En edes ruotsalaisessa herraseurassa ja vaikka sipuli on ohueksi leikattu, perunat manteleita ja alla paras tunbröd.
Voiton vie islantilainen hapanhai, joka ei haise niin pahalle, mutta maku on kuin yleisen vessan kusiränniä nuolaisisi - 40-luvulla. Vieläkin puistattaa! - Hapansilakka
vemp kirjoitti:
Olen kuullut, että paras keino - sen lisäksi, että avaa purkin ulkosalla - on pistää vettä tiskialtaaseen ja avata purkki veden alla. Silloin ei pahaa hajua pääse niin paljon ilmaan ja purkissa oleva, ulos purkautuva töhnä menee suoraan lavuaariin. Purkissahan on painetta, joten vesi ei sinne mene sisälle hetikään, jos tekee aluksi vain pienen paineentasausreiän.
On tämä niin pahanhajuinen - ja makuinenkin - mättö, että sitä voi maistaa kerran, että tietää mistä puhuu, mutta toista kertaa en kemuihin osallistu. En edes ruotsalaisessa herraseurassa ja vaikka sipuli on ohueksi leikattu, perunat manteleita ja alla paras tunbröd.
Voiton vie islantilainen hapanhai, joka ei haise niin pahalle, mutta maku on kuin yleisen vessan kusiränniä nuolaisisi - 40-luvulla. Vieläkin puistattaa!oikeassa niin tehdään.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249