Löysin tuolta karppaus.infon sivuilta ihanan pikasuklaan ohjeen ja kokeilin. Todella helppo ja nopea ja ennen kaikkea suussa sulava!
Laitetaan pieneen kuppiin (esim. kahvikuppi) kaakaota pohjalle. Kunnon kaakaota, ei mitään juomajauhetta. Päälle loraus kermaa ja sekoitetaan, niin että siitä tulee tasainen massa. Muutama tippa joukkoon makeutusainetta ja itse laitoin vielä mantelirouhetta. Sitten vaan hetkeks jääkaappiin jähmettymään ja suklaa on valmis. En vielä ehtinyt kokeilemaan, mutta eiköhän tosta massasta pysty muotoilemaan jonkinmoisia pallukoita ja vielä pyörittää ne kaakaojauheessa, niin voi vieraillekin tarjota.
Suklaatryffeli
4
2707
Vastaukset
- vanha kokki
Ja hyvä niin.Tuolla herkuteltiin kakarana sota-ajan jälkeen, kun oikeata suklaata ei saanut. Van Houten on se aito ja hyvä kaakaojauhe. Me käytimme makeutusaineena sakariinipillereitä, kun sokeria ei ollut. Kerma kuorittiin maidon päältä maitokannusta. Olen kanssasi samaa mieltä, että hyvää se oli silloinkin ja hyvää se on vieläkin.
- kkkkkkkkkkkkkk
jos vaan viitsit tuohon massaan vielä lisätä vähän (oikeesti aika paljon) kookosrasvaa ja vaivata "taikinan kunnolla, käsin tai koneella.
Tsiisus kun hyvvää ... muista pehmitää se rasva ensin ja sitten jääkaappiin valmis massa tekeytymään- vanha kokki
Kookosrasvan ikävä puoli on sen hyytyminen kitalakeen syödessä, vrt. Marabou suklaat. Kaakaovoi on parempi vaihtoehto, mutta kallis.
- kaikkea p.....aaaaa
sitä possut naamaansa tunkee ei ihme että painoa on yli sata.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743002
- 712881
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171699- 241667
- 261632
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279