Rakastuin tuliseen gulassiin Unkarissa käydessämme. En ole kummoinenkaan kokki, mutta haluaisin kokeilla, pääsenkö edes lähelle aidon keiton makua.
Kotimaisia keittokirjoja olen selaillut, mutta aika vaisuilta reseptit tuntuu.
Ja voisiko joku valistaa myös, missä ihmeessä unkarilaiset paistaa perunansa ja sipulinsa. Vaikka täällä paistan valurautapannussa runsaassa voissa, en saa sellaista rapeutta ja makua kuin unkarin perunoissa ja paistetuissa sipuleissa oli?
Tiedättekö onko kukaan kirjoittanut keittokirjaa, johon olisi koottu "aitoja" unkarilaisia ruokaohjeita, siis suomenkielellä?Ostin unkarista jotain mielenkiintoista kasvistiivistejauhetta, jossa oli keittoresepti mukana. Meinasin ruveta soppaa keittämään, mutta kas kummaa, nin siinä vain kävi, että kielitaito loppui pikkuriikkisen kesken ;).
Hyvää ruokahalua
unkari mielessäin
2
669
Vastaukset
- tästä
http://www.suomiunkari.fi/unkariviikko/index.html
Hauilla "gulassi" ja "pörkölt" löytyy löytyy netistä useita reseptejä, joita kokeilemalla varmaan pääsee aika lähelle totuutta. Pörkölttiä aateltiin vieraille viikonloppuna haudutella. - reissumummo
http://www.gundel.hu/termek/index.php?lang=en&mid=14
Gundel ravintolan nettisivulta on mahdollista tilata kokkikirja englanniksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692703
- 632634
- 681782
- 241617
- 201540
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91470- 151382
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81197- 291131