bileet ja perinneruoka

päivänsankari

Huomenna lauantaina olisi jälleen juhlan aika. Valmistan illanviettoaterian 8:lle kaverilleni.
Aiemmista kerroista poiketen päädyin kotiseutujeni perinneruokiin.
Hieman lainatakseni otan alkupalaksi suolakurkkuja, hunajaa ja valkosipulismetanaa ja olutta.

Alkukeittona on lammaskeitto etuselästä. Keitossa ei ole perunaa, kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita. Rukiisia karjanpiirakoita (Porokylän piirakat olisi olleet tervetulleita), munavoita ja olutta ruokajuomana.

Pääruoaksi tarjoilen poronkäristystä puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera. Potturieskaa voilla ja olutta ruokajuomana.

Välillä tietysti nopeita vodka naukkuja nappaillen.

Ja jälkiruoaksi kahvia ja juustoleipää.

Antakaa vinkkiä kuinka täydennän MÈNUa.

6

764

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suosittelen

      että täydentäisit laittamalla keittoon kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita, kun nyt sanot että siinä ei ole niitä. Perunan poisjättö sen sijaan on ihan viisasta.

      • yllätti

        ..jopa itseni, ;)

        Ohhoh! Siis se peruna vain jää pois.
        Ohhoh mikä lukihärö!!


    • on mielestäni

      turhan poukkoileva.

    • Nuori kokki

      Leipäjuuston kanssa voisi tarjoilla lakkoja tai lakkahilloa jos se on teillä tapana. Keitä hyvää pannukahvia, siitä tulee ihana tuoksukin. Ehkä laitat kahvin kanssa tarjolle suolaa myös?

      Tarjoilet siis poronkäristyksen puikulaperunoiden etkä perunamuusin kanssa. Se sopii hyvin tähän aikaan vuodesta.

      Paukut on ok, mutta vodka ... hmm ... jos ei löydy oikeita korpikuusen kyyneleitä niin kossusta tulee paremmat snapsit kuin vodkasta. Vodka on venäläisten versio asiasta, Kossu on suomalaista.

      • muussipotut

        Paikallinen ostoshelevetti ei pystynyt tarjoamaan Lapin puikulaa joten päädyin pottuvoihin, harmittaa.

        Lakkahilloa ei ole, joten tarjoilen juustoleivän tummapaahtoisen kahvin kera.

        Paikallinen yrittäjä savustaa kalaa lauantaisin, joten yritän saada vielä savusiikaa alkupaloille.

        Kossu olisi loistava, mutta kun tuota vodkaa on jo liiaksi kanssa varastoitu.

        Lista on yleensä muuttunut/tarkentunut vielä 3-4h ennen vieraitten tuloa.


    • kokkailija

      avuksi voisi olla, jos kertoisit mikä on kotiseutusi ? ? On olemassa keittokirjoja, joissa kerrotaan erilaisista kotiseuturuoista, esim. Jaakko Kolmonen: Petsamon ja Karjalan pitäjäruoat. Kertomuksesta päättelen, että ruokasi juuret ovat Karjalassa. Vanhassa Venäjällä juodaan vodkasnapseja vain alkupalojen yhteydessä, pääruokaan kuuluu olut tai viini

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      2892
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2753
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1812
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      17
      1639
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1580
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      18
      1464
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1287
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1263
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1249
    Aihe