Huomenna lauantaina olisi jälleen juhlan aika. Valmistan illanviettoaterian 8:lle kaverilleni.
Aiemmista kerroista poiketen päädyin kotiseutujeni perinneruokiin.
Hieman lainatakseni otan alkupalaksi suolakurkkuja, hunajaa ja valkosipulismetanaa ja olutta.
Alkukeittona on lammaskeitto etuselästä. Keitossa ei ole perunaa, kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita. Rukiisia karjanpiirakoita (Porokylän piirakat olisi olleet tervetulleita), munavoita ja olutta ruokajuomana.
Pääruoaksi tarjoilen poronkäristystä puikulaperunoiden ja puolukkahillon kera. Potturieskaa voilla ja olutta ruokajuomana.
Välillä tietysti nopeita vodka naukkuja nappaillen.
Ja jälkiruoaksi kahvia ja juustoleipää.
Antakaa vinkkiä kuinka täydennän MÈNUa.
bileet ja perinneruoka
6
764
Vastaukset
- suosittelen
että täydentäisit laittamalla keittoon kaalia ja juureksia ja jonkin verran ohrasuurimoita, kun nyt sanot että siinä ei ole niitä. Perunan poisjättö sen sijaan on ihan viisasta.
- yllätti
..jopa itseni, ;)
Ohhoh! Siis se peruna vain jää pois.
Ohhoh mikä lukihärö!!
- on mielestäni
turhan poukkoileva.
- Nuori kokki
Leipäjuuston kanssa voisi tarjoilla lakkoja tai lakkahilloa jos se on teillä tapana. Keitä hyvää pannukahvia, siitä tulee ihana tuoksukin. Ehkä laitat kahvin kanssa tarjolle suolaa myös?
Tarjoilet siis poronkäristyksen puikulaperunoiden etkä perunamuusin kanssa. Se sopii hyvin tähän aikaan vuodesta.
Paukut on ok, mutta vodka ... hmm ... jos ei löydy oikeita korpikuusen kyyneleitä niin kossusta tulee paremmat snapsit kuin vodkasta. Vodka on venäläisten versio asiasta, Kossu on suomalaista.- muussipotut
Paikallinen ostoshelevetti ei pystynyt tarjoamaan Lapin puikulaa joten päädyin pottuvoihin, harmittaa.
Lakkahilloa ei ole, joten tarjoilen juustoleivän tummapaahtoisen kahvin kera.
Paikallinen yrittäjä savustaa kalaa lauantaisin, joten yritän saada vielä savusiikaa alkupaloille.
Kossu olisi loistava, mutta kun tuota vodkaa on jo liiaksi kanssa varastoitu.
Lista on yleensä muuttunut/tarkentunut vielä 3-4h ennen vieraitten tuloa.
- kokkailija
avuksi voisi olla, jos kertoisit mikä on kotiseutusi ? ? On olemassa keittokirjoja, joissa kerrotaan erilaisista kotiseuturuoista, esim. Jaakko Kolmonen: Petsamon ja Karjalan pitäjäruoat. Kertomuksesta päättelen, että ruokasi juuret ovat Karjalassa. Vanhassa Venäjällä juodaan vodkasnapseja vain alkupalojen yhteydessä, pääruokaan kuuluu olut tai viini
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249