KAALIRUOKA

iitaliini

Vaikka tuo vhh-dieetti ei minun juttuni ollutkaan, niin ajattelin, että sopiiko esim. smetana kaaliruokaan? Mies ei näet oikein ole kaalista missään muodossa innostunut, niin ajattelin, että josko kaalilaatikosta ja -padasta saisi smetanalla maukkaampaa?

Onko kukaan kokeillut?

7

3347

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siiri57

      Olen muutaman kerran tehnyt seuraavanlaista vhh-kaalilaatikkoa: pilko reilu kilon kaali, sipulia, valkosipulia ja kuullota isossa kattilassa runsaassa öljyssä. Lisää pieni vesimäärä ja muhita hetken. Lisää 2 prk smetanaa, 2 isoa herkkukurkkua pilkottuna ja 2 prk tom.pyrettä, meiramia, mustapippuria. Anna poreilla vajaan tunnin,sekoittele ja maista suolaisuus, sitten uunivuokaan, juustoraastetta päälle ja uuniin noin tunniksi. Hyvää sellaisenaan tai lisukkeena. Meillä kelpasi hyvin koko perheelle nuoria myöten.

    • on hyvää

      Syksy ruokaa.
      Minä laitan Kaalilaatikon seuraavasti:
      Paistan kaalin pannulla (ison määrän)Ruskistan myös paketin pekonia (silputtuna),ison sipulin ja reippaan määrän jauhelihaa.Kaikki sekoitetaan keskenään mausteiden kanssa (suola,pippuri ja runsaasti tuoretta tilliä kuivattukin käy.)Astiaan lorautan reippaasti kermaa(miksi ei smetanaakin)
      Sitten kuumaan uuniin ja saa hautua pitkään.
      Koko perhe tykkää.

      • yöks sipulille

        En vaan oikeasti ymmärrä, miksi sipulia pitää tunkea joka paikkaan. Mielestäni sipuli sopii loppujen lopuksi melko harvaan ruokaan, koska sen tympeä maku vie tässä tapauksessa esim. kaalin hienon maun mennessään. Lisäksi sipuli haisee yksinkertaisesti pahalta. Korvaisin sipulin pilkkomisen tirauttamalla aavistuksen valkosipulirouhetta ko. paistokseen tai esim. jauhelihan ruskistamisen yhteydessä.

        Mutta makunsa kullakin. Meidän huushollissa ei sipulia käytetä.


      • tilkka öljyä

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.


      • tilkka öljyä kirjoitti:

        paistamisessa riittää rasvaksi jauhelihan, pekonin lisäksi? Ihmisillä on kummallisia ruoasta johtuvia vatsaväänteitä ja monasti johtuvat liiallisesta kerman, kaikenmaailman tekokermojen, smetajonen sotkemisesta ruokiin. Smetanaa nokare annoksen päälle, ei purkkikaupalla haudutusvaiheessa. Tuttavalleni, joka suosii paljoa kermaa ruoissa, kun makua on oltava, kehoitin tyytymään kirkkaisiin kastikkeisiin, ruokiin eli tilkka etikkaa, sitruunaa ja öljyä. Kummasti hänelläkin vatsakivut ovat vähentyneet. Herkutella voi kermalla silloin tällöin, mutta paras jättää arkiruoissa kokonaan pois ja korvata öljyllä, mausteilla, vihanneksilla maun saamiseksi. Maitoperäiset tuotteet eivät todella kaikille sovi.

        ovat aivan eri asioita ja erilaisilta keinotekoisilta ruokakermoilta pitäisi kieltää kerma-nimen käyttö kokonaan. Minä käytän paljon kuohukermaa ja teen itse smetanaa, ne ovat luonnollisia kermoja enkä niistä ole saanut mitään vatsanväänteitä. Smetana on sitäpaitsi hapantuote ja tunnetusti hapantuotteet kuten myös hapankaali ovat hyviä vatsan toiminnalle. Käytän myös oliiviöljyä paljon ja punaviinietikkaa. Kunnon kulinaristi ei uittele ruokaa runsaassa (purkkikaupalla) smetanassa.

        En oikein allekirjoita väitettä, miksi pilata, makuasioita. Yksi tykkää äidistä, toinen tyttärestä. Minä tykkään molemmista.


    • iitaliini

      Kiitos vinkeistä.

      Tuo, että kaali kuullotetaan pannulla, on minulle ihan uutta. Yleensä olen vain kattilassa hauduttanut kaalisilpun, lisännyt joukkoon ruskistetun jauhelihan ja mausteet ja sipulit (ja porkkanat) ja sen jälkeen vuokaan ja munamaidot päälle ja uuniin.

      Täytyy kokeilla!

      • Fisunpurija

        ... kaalikääryleet - en tunne yhtäkään miestä joka ei niistä pitäisi - voi valmistaa VHH:na tai perinteisesti...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      74
      3032
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      71
      2901
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1842
    4. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      19
      1732
    5. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1667
    6. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      27
      1661
    7. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1620
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1307
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1289
    10. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1283
    Aihe