Kun olin pieni karjalalainen hoitotätini teki hapanpuuroa tai hapankiisseliä. Se oli sellaista harmaata paksua ikäänkuin vanukasta, jota syötiin voisilmän ja maidon kanssa. En juuri tiedä miten tai mistä kyseinen ruoka tehtiin, mutta sitä varten piti olla yön yli juuri tekeytymässä. Osaako joku auttaa reseptin suhteen tai tunnistaako joku muu ruokalajin..?
Hapankiisseli..?
2
1682
Vastaukset
- pussi
Kaurakiisseliin tarvitaan 3 dl kaurajauhoja, 1 l vettä, 10 g hiivaa, voita nokare ja suolaa. Liota hiiva haaleaan veteen ja lisää jauhot. Anna käydä yön yli ja valuta aamulla tiheän seulan läpi kattilaan. Keitä koko ajan sekoittaen noin puolen tunnin ajan, kunnes kiisseli alkaa kuplia. Kaada kaurakiisseli lautasille. Mausta suolalla. Syödään lämpimänä voisilmän ja maidon kera
- hapankiisseli2
Kaurakiisseli ei liene sama kuin hapankiisseli, jota olen itse syönyt äitini tekemäni Pohjois-Karjalassa!
Käsittääkseni äiti teki sen niin, että otti nousemassa olevasta hapanleipävellistä osan ja keitti siitä kiisseliä.
Kiisseli oli harmaanruskeaa, söimme sitä maidon ja sokerin kanssa, ihan hyvää.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682620
- 622582
- 681762
- 241587
- 201510
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151362
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096