Onko olemassa metanolin syntymisvaara jos pikahiivalla (mega-turbo hiiva)käytettävään nesteeseen (jossa saattaa olla pektiiniä, mutta tässä tapauksessa nyt puhun kaupan täymehuista) lisätään pektolaasia? Entäs jos lisään pektolaasin käymisen loputtua? Entä muut haitta-aineet?
Metanolin syntyminen
joojopu
1
748
Vastaukset
- Tenu
Käymisreaktiossa syntyy aina vähän metanolia, mutta määrä on niin vähäinen ettei sillä ole mitään väliä. Sen takia pontikkaa keitettäessä lasketaan aina vähän alusta pois, koska metanoli tulee ensimmäisenä ulos. Isossa pannussa (satoja litroja) Tuo eka huikka voisi tehä vähän huonoa, mutta jotain kotiviiniä tuskin vedät montaa litraa. Niin ja tuo pektolaasin tarkotus on irrottaa marjoista makuaineet.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 863176
- 883023
- 681862
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191812- 271711
- 211691
- 241677
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi321336- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91309