Poro on parasta

Nimetön

On olemassa monia hyviä ruokia, tekijästähän se on kiinni.
Haluan kuitenkin mainostaa poroa, joka on sekä huikean maukasta ja sen lisäksi rasvakoostumukseltaa terveellistä.
Saatavuus on ongelma Etelä-Suomessa vaikka siihenkin näkyy olevan tulossa parannusta nettikaupan myötä. Googlesta löytyy toimittajia.

Kokeilkaapa joulupöydässä poroa sian tilalla ja luultavasti ihastutte.

7

1993

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Raipe

      Tein tänään pitkästä aikaa kunnon perinteistä poronkäristystä. Mahtavaa.

    • Oikeassa olet mainoksessasi - poro on paras kotimainen lihamme. On vain onnetonta, että taitomme sen valmistukseksi rajoittuu usein vain käryn tekoon ja että lihaa on tarjolla kaupassa lähes aina vain pakkasessa.

      Kokeilkaapa joskus poron filettä - pieni, mutta ah! niin uljas maku. Vetää moninkertaisesti vertoja parhaalle karitsanlihalle ja huutaa hyvää punaviiniä kaverikseen. Ah, onnea, että meiltä löytyy moinen eväs!

      • Porohullu

        Poronvalmistus on helppoa:

        1.) Paistin päälle rasvaa (mieluiten poron rasvaa, mutta sikakin käy) ja uuniin vaikkapa pussissa. Saa samalla erinomaisen paistinliemikastikkeen.
        ------
        2.) Poron ns. pikkuluita pataan ja uuniin kypsymään. Pippureita hiukan sekaan ja liraus vettä joukkoon.

        Molempien kanssa puikuloista tehtyä pottumuusia, puolukkahilloa ja ehkä porkkanaraastetta.

        3.) Luisista poronlihoista saa loistavan keiton ja siihenkin mausteeksi riittä suola ja muutama pippuri.
        ---------
        Siis mahdottoman helppo valmistaa. Poronliha ei menetä makuaan pakastettuna ja säilyy rasvarakenteensa takia parikin vuotta täysin hyvänä pakkasessa. Jos kuitenkin ostaa vain esim puoli poroa, se tulee aika helposti syödyksi muutamassa hetkessä.

        Nauttikaa tästäkin herkusta.


      • purkissakin

        Tölkkiporoa on saatavissa.

        Mutta onko kokonaista poroa, siis poronpaistia myynnissä? Valmistetaanko poroa koskaan paistina?


    • ex-petteri

      Saatavuus ei ole ongelma etelä-suomessa.
      Tilaa suoraan poromiehiltä jotka myös osaavat riiputtaa ja paloitella "ammattimaisesti".
      Lentorahti ei paljoa etelään maksa jos ottaa kimpana esim. kokoporon.

      • pohtsu

        Poronlihan lähettäminen täältä pohjois.Suomesta sinne etelään on se vaikeimmaksi koettu tapahtuma. Siksi olen kikannut etelänystävilleni helpon ja luotettavan konstin saada tarkastettua hyvää poronlihaan:
        Rovaniemeltä saa poronlihaa tasan sellaisina paloina kun itse haluat. Ja sieltä kuljetukset eteläänpäin ovat huomattavasti helpommat ja nopeammat kun täältä pohjoisesta.
        Eli siellä Lapin Liha Oy puh 016-3403440


      • no se pohtsu taasen
        pohtsu kirjoitti:

        Poronlihan lähettäminen täältä pohjois.Suomesta sinne etelään on se vaikeimmaksi koettu tapahtuma. Siksi olen kikannut etelänystävilleni helpon ja luotettavan konstin saada tarkastettua hyvää poronlihaan:
        Rovaniemeltä saa poronlihaa tasan sellaisina paloina kun itse haluat. Ja sieltä kuljetukset eteläänpäin ovat huomattavasti helpommat ja nopeammat kun täältä pohjoisesta.
        Eli siellä Lapin Liha Oy puh 016-3403440

        Erikoisen mureaa ja maukasta poroa saat seuraavasti: Sahaa esim lavoista ja paisteista ns. kontinpää, eli se jalkaan päin menevä luu poikki lihan puolelta siten että mukaan jää yläpäästä noin kämmenen levyinen lihaosa luuhun. Itse valmistamisessa edellytetään että sinulla on käytettävissä varaava uuni (esim vuolukiviuuni). Lämmitä uuni normaalisti ja sulje pelti. Laita näitä poronpotkan yläpäitä rautapataan siten että ne ovat pystyasennossa. Laita padan pohjalle reilu desi vettä, johon olet liottanut yhden lihaliemikuution. Ripottele lihaosien päälle hyppyselliset merisuolaa. Sulje kansi ja aseta pata n. 12 tunniksi (eli yön yli) uuniin. Vaslmista puikulaperunoista perunamuusi ja nauti näiden haudutettujen lihojen kanssa. Yksi luuliha/ syöjä on ihan riittävää. Kastiketta, eli sitä lientä ei suurusteta. Lautaselle tulevia lisukkeita voi kukin tietysti lisätä miten haluaa, mutta pataan älä laita muita aineita. Uskomaton maku ja uskomattoman mureaa.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Epäily: Oppilas puukotti kolmea Pirkkalan koululla

      Tämänhetkisen tiedon mukaan ainakin kolme oppilasta on loukkaantunut puukotuksessa Pirkkalan Vähäjärven koululla. Myös e
      Pirkanmaa
      79
      2478
    2. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      104
      1921
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      145
      1691
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      117
      1684
    5. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      16
      1649
    6. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      85
      1587
    7. Jos olisit täällä

      Tosin en tiiä miks oisit. (Ja hävettää muutenkin kun ei muka muulla tavoin osaa kertoa tätäkään) Jos jollain pienellä
      Ihastuminen
      22
      1407
    8. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      285
      1397
    9. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      119
      1299
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      24
      1180
    Aihe