Laitoin eilen valmispakkauksesta kotiviinin käymään. Käytin normaalia taloussokeria ja sekoitin sen lämpimään veteen ( 4kg). Panimosokeri olisi ilmeisesti ollut parempaa, muistin vasta. Tuli mieleen, että se ei varmaan sekaantunut kunnolla ja sokeri makaa nyt pöntön pohjalla. Voinko sekoittaa kunnolla pohjasta jollain " harjanvarrella " :) tai jollain muulla, vai onko siitä jotai haittaa? Meneekö viini pilalle, vai meneekö se nyt joka tapauksessa, kun sokeri on pohjalla? Nyt yön tosiaan pulputellut kansi kiinni, vesilukko kannessa.
Sokeri pohjalla.
Nimetön
1
453
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Voit aivan hyvin hämmentää viiniäsi puhtaalla kepillä. Itselläni on tammikeppi, kun sitä kehuttiin silloin, kun aloin tehdä viiniä (v. 1993). Uskon kuitenkin, että sokeri liukenee nesteeseen muutenkin ja hiiva saa siitä osansa, mutta hämmentäminen on hyväksi ainakin silloin, kun tekee kotiviiniä omista marjoista. Voi kääntää samalla marjapussin, kun viiniä ensin sekoittelee kunnes kuohunta lakkaa (ja pussia upottaa nesteeseen). Tee sinä samoin. Onnea yrityksellesi. Muista puhtaus joka tilanteessa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 732825
- 642713
- 681802
- 241637
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä161590- 201570
- 151412
- 481277
- 381243
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91229