eikö sandwichit ole

perinneruoka

kun ne on nyt rantautunu Suomeen, eikö niille voisi saada oman palstan.

Täh.

14

1007

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • myydään --

      Omenahotellin aamiaiseksi niiden automaateista (kolmiosainen ei muuten ollut niin alkuperäinen keksintö), Pirkka-tuotteilla omansa kreikkalaisia myöten, pienet K-kaupat myy muitakin erikoisvalmistettuja neliosaisia (hiukan kalliimpia), Hesestä (ei kyllä kaikista? vaan vaan niistä joilla on Hesecafén titteli) jne.

      • sellainen

        oli mahdottoman kostea ja herkullinen.

        Kinkku-pekoni taas oli jonkin sortin pettymys, liian vähän pekonin makua ja tavallista kinkkua, mutta senhän olisi voinut kurkkia ja ostaa jotain muuta. No, joskus käy niinkin. Laitan kaiken toivoni nyt siihen niiden aurojuustohampurilaiseen, joka oli tänään tv:ssä.


    • Eiköhän voileivät ole liian suppea palstaksi, mutta alkuruoille voisi olla omansa vaikka tyyliin "alkuruoat ja muut pikkupurtavat. Täällä voisi sitten käsitellä kaikki tapakset, mezet, voikkarit, piiraat yms.

      Kehottaisin kyllä välttämään keskustelua siitä, minkä ketjun kolmioleivät ovat parhaita. Oikea vastaus kun on, että ei minkään. Vain itsetehdyt ovat parhaita.

      • väitteitä

        koska aion jälleen kerran kieltäytyä leipomasta mitään mihinkään myyjäisiin, koska kaupasta saa niin hyviä tuotteita, edullisesti, ostamalla

        sandwichit voi olla asia erikseen


      • tanskalaisen voileivän
        väitteitä kirjoitti:

        koska aion jälleen kerran kieltäytyä leipomasta mitään mihinkään myyjäisiin, koska kaupasta saa niin hyviä tuotteita, edullisesti, ostamalla

        sandwichit voi olla asia erikseen

        voittanutta http://fi.wiktionary.org/wiki/tanskalainen_voileipä
        http://www.apu.fi/ruoka/article132029-1.html
        http://www.yritysopas.com/tiedot/Helsinki/Tanskalainen_Voileipa.html
        http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/010AAC476858EFFAC2256BE50042BCC7?opendocument
        Ei mitään pahvisia kolmioleipiä, vaan kunnon sapuskaa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000007227221


      • niihin
        tanskalaisen voileivän kirjoitti:

        voittanutta http://fi.wiktionary.org/wiki/tanskalainen_voileipä
        http://www.apu.fi/ruoka/article132029-1.html
        http://www.yritysopas.com/tiedot/Helsinki/Tanskalainen_Voileipa.html
        http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/010AAC476858EFFAC2256BE50042BCC7?opendocument
        Ei mitään pahvisia kolmioleipiä, vaan kunnon sapuskaa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000007227221

        erikoistuneita kahviloitahan on Tampereellakin, vai ei kai ne sentään tee ruotsalaisia leipiä

        en ole laivalla kokeillut, joten maissa sitten varmaan olisi korkea aika

        haluuks sä pelata mun ja...


      • kattomassa
        tanskalaisen voileivän kirjoitti:

        voittanutta http://fi.wiktionary.org/wiki/tanskalainen_voileipä
        http://www.apu.fi/ruoka/article132029-1.html
        http://www.yritysopas.com/tiedot/Helsinki/Tanskalainen_Voileipa.html
        http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/010AAC476858EFFAC2256BE50042BCC7?opendocument
        Ei mitään pahvisia kolmioleipiä, vaan kunnon sapuskaa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000007227221

        ei voi olla, kyllä se on vaaleaa leipää jota olen siellä syönyt

        ja tiedän metropysäkkejäkin, jotka viittaa noihin leipiin


      • tanskalaisen voileivän kirjoitti:

        voittanutta http://fi.wiktionary.org/wiki/tanskalainen_voileipä
        http://www.apu.fi/ruoka/article132029-1.html
        http://www.yritysopas.com/tiedot/Helsinki/Tanskalainen_Voileipa.html
        http://www.finfood.fi/finfood/finnfoo1.nsf/newsbyid/010AAC476858EFFAC2256BE50042BCC7?opendocument
        Ei mitään pahvisia kolmioleipiä, vaan kunnon sapuskaa
        http://keskustelu.suomi24.fi/show.fcgi?category=2000000000000005&conference=616&posting=22000000007227221

        No, nämähän ovat kokonainen ateria eikä mitään tekemistä kolmioleipien kanssa.

        Tanskalaist käyttävät voileipiinsä oman makuista silliä, jota ei tunnu meiltä löytyvän. Erityisesti sherrymarinoitu silli on mielestäni maailman parhaita.

        Mitenkähän muuten tehdään itse paahdettua sipulia? Lieneekö jollain kokemusta?


      • Kalixin Kalle
        crudo kirjoitti:

        No, nämähän ovat kokonainen ateria eikä mitään tekemistä kolmioleipien kanssa.

        Tanskalaist käyttävät voileipiinsä oman makuista silliä, jota ei tunnu meiltä löytyvän. Erityisesti sherrymarinoitu silli on mielestäni maailman parhaita.

        Mitenkähän muuten tehdään itse paahdettua sipulia? Lieneekö jollain kokemusta?

        Kuvissa esiintyvät "Smörrebrödit" ovat takuulla suomalaisen tekemiä. Aito tanskalainen voileipä ei koskaan näytä minkälaiselle leivälle se on rakennettu. Leipä on ohut ja sen tarkoitus on lähinnä toimia alustana taideteokselle joka sille kootaan. Lisäkkeet ovat aina pääasia. Muinoin Strögetillä Kööpenhaminassa oli näitä voileipäkauppoja tusinoittain, samoin pölsereitä, punaisia makkaroita myyviä kioskeja. Ajat ovat sielläkin muuttuneeet ja "Mäkkärit" ovat pitkälti ohittaneet nuo erinomaiset herkut ja pelkäämpä pahoin,että tulevaisuudessa vanhojen voileipämestareiden lopetettua, tuo jalo taito häviää tyystin. Tanskalainen voileipä on aina ateria, eikä lehtevää tanskalaista viineriä voita mikään.


      • crudo kirjoitti:

        No, nämähän ovat kokonainen ateria eikä mitään tekemistä kolmioleipien kanssa.

        Tanskalaist käyttävät voileipiinsä oman makuista silliä, jota ei tunnu meiltä löytyvän. Erityisesti sherrymarinoitu silli on mielestäni maailman parhaita.

        Mitenkähän muuten tehdään itse paahdettua sipulia? Lieneekö jollain kokemusta?

        Tanskalaiset voileivät ovat siirtyneet fine dining-puolelle - huippukalliisiin erikoisravintoloihin. Siellä se taito ainakin vielä toistaiseksi säilyy ja kehittyykin, uskon.

        Mutta ne hinnat niissä paikoissa! Jyllandin puolella sai ainakin vielä joitakin vuosia sitten päivälounaalla komeita voileipiä ihan tavallisista kyläravintoloistakin. Andersenin leipiä, sillileipiä, maksapasteijaleipiä, munaa ja anjovista, savustettua ankeriasta, Bornholmin savusilliä ja punasipulirenkaita, munakokkelileipiä - oi, autuutta!


      • Kalixin Kalle
        crudo kirjoitti:

        Tanskalaiset voileivät ovat siirtyneet fine dining-puolelle - huippukalliisiin erikoisravintoloihin. Siellä se taito ainakin vielä toistaiseksi säilyy ja kehittyykin, uskon.

        Mutta ne hinnat niissä paikoissa! Jyllandin puolella sai ainakin vielä joitakin vuosia sitten päivälounaalla komeita voileipiä ihan tavallisista kyläravintoloistakin. Andersenin leipiä, sillileipiä, maksapasteijaleipiä, munaa ja anjovista, savustettua ankeriasta, Bornholmin savusilliä ja punasipulirenkaita, munakokkelileipiä - oi, autuutta!

        Valitettavasti, kuten sanoin. Oli ruokahalua kiihoittavaa kuljeskella kuusikymmentä luvulla kesäisin pitkin Strögetiä ja toki muitakin katuja ja ihastella voileipäpuoteja joiden ikkunoissa komeili upeasti rakennettuja toinen toistaan kauniimpia voileipiä. Kylmäalustalle asetellut leivät suorastaan lumosivat nälkäisen ohikulkijan ja niitä oli pakko ostaa muutamia erilaisia mukaan, pakattuna leivoslaatikon näköisiin, mutta isompiin sellaisiin, vaikkakin melko tyyriitähän ne ovat aina olleet. Toisaalta pullo pari Ceresin panimon tummaa olutta kyytipojaksi ja puistoon syömään, niin tuo hintakin lakkasi kiusaamasta. Eritysesti minunkin mieleeni on jääneet ne mahtavat paahtopaistilla kuorrutetut leivät,joissa oli usein lihaliemihyytelöä ja piparjuurta muiden lisukkeiden kera. Tai punakampelaleipä, jossa friteerattu ja täytetty punakampelaköllötteli salaatinlehdellä yllään hieno majoneesi ja reilu kourallinen muhkeita katkarapuja, tillillä ja sitruunalla koristeltuna. On kuitenkin lohduttavaa kuulla taidon olevan tallessa, vaikkakin ylen kalliissa muodossa. Milloinkahan Suomessa opitaan arvostamaan omia herkkuja samoin. Tosiaan, paahtosipulia on nykyään myytävänä myös Suomessa, käydessäni Torniossa näin sitä K-kaupassa. Miten sitä tehdään, en ainakaan minä tiedä, ehkä joku muu osaa valaista asiassa.


      • crudo kirjoitti:

        Tanskalaiset voileivät ovat siirtyneet fine dining-puolelle - huippukalliisiin erikoisravintoloihin. Siellä se taito ainakin vielä toistaiseksi säilyy ja kehittyykin, uskon.

        Mutta ne hinnat niissä paikoissa! Jyllandin puolella sai ainakin vielä joitakin vuosia sitten päivälounaalla komeita voileipiä ihan tavallisista kyläravintoloistakin. Andersenin leipiä, sillileipiä, maksapasteijaleipiä, munaa ja anjovista, savustettua ankeriasta, Bornholmin savusilliä ja punasipulirenkaita, munakokkelileipiä - oi, autuutta!

        Tanskasta saa muistaakseni Maggin tuotteena sellaista liivatejauhetta, joka kulkee nimellä Pålägsky - tai aika paljon sinne päin, puuttuu näjetsen nuo Tanskan aakkoset koneesta.

        Sitä kun lisäsi vaikka valkoviiniin tai lorautti joukkoon vähän portviiniä sai aikaan kivan hyytelön, josta leikkaamalla rantuja pystyi komistamaan tanskalaisen voileivän juuri kuten sanoit. En ole nähnyt samaa tuotetta Suomessa vaikka kyllähän sitä pystyy ihan tavallisellakin liivatteella tekemään.

        Tanska on itse asiassa aika hyvä ruokamaa - ainakin minun makuuni. Hyvä yhdistelmä skandinaavista ja keskieurooppalaista taitoa.


    • vaan se

      on elämäntapa. Eikä hullumpui olekkaan.

      Me kolme

      • ? . .

        tänään, eilen vai huomenna


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5150
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      518
      1730
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      870
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      803
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe