Mitä tarkoittaa paistinmakkara ja onko siinä perinteisesti käytetty hevosen lihaa?
Paistinmakkara
15
6982
Vastaukset
Koetin löytää tästä jotain tietoa, mutta eipä löydy tieteellistä tarkkuutta, eipä. Mutta ainakin Turun seudulla on ollut useampiakin paistinmakkaroiksi kutsuttuja, paksuja ja vääriä, tummanpuhuvia pötköjä, joita on kutsuttu sen-ja-sen-tehtaan "hevosvääräksi", joten kai niissä hevostakin löytyy.
Hvitfeltin makkaratehdas, jonka tuli tuhosi joitakin vuosia sitten varsin traagisesti, teki perinteistä hevosmakkaraa, jota myytiin Turun kauppahallissa. Ja kyllä sitä paistinmakkaran nimelläkin myytiin. Itse en ole kuitenkaan näistä niin innostunut - niissä on mielestäni vähän liian tuhti ja tympeä maku.
Mutta eihän se hevosenliha makkaraa huononna - hyvä raaka-aine kait se.- .............
Ei hevosenlihassa varmaan mitään vikaa ole. Ihmettelin vaan kun kaveri osti Perniön paistinmakkaraa ja se oli aika oudon makuista. Hevosenlihaa ei makkarassa ollut ainakaan tuoteselosteen mukaan vaan sikaa ja verijauhetta. Aika veripalttumaista ja tympeän makuista makkaraa se oli. Molemmat ollaan joskus paistinmakkaraa snagarilla syöty ja ihan erilaista se on ollut kuin tämä Perniön makkara. Jäinkin pohtimaan että mitä se paistinmakkara ihan oikeasti tarkoittaa ja mistä se on nimensä saanut. Toivotaan että joku osaisi asiaa valaista.
............. kirjoitti:
Ei hevosenlihassa varmaan mitään vikaa ole. Ihmettelin vaan kun kaveri osti Perniön paistinmakkaraa ja se oli aika oudon makuista. Hevosenlihaa ei makkarassa ollut ainakaan tuoteselosteen mukaan vaan sikaa ja verijauhetta. Aika veripalttumaista ja tympeän makuista makkaraa se oli. Molemmat ollaan joskus paistinmakkaraa snagarilla syöty ja ihan erilaista se on ollut kuin tämä Perniön makkara. Jäinkin pohtimaan että mitä se paistinmakkara ihan oikeasti tarkoittaa ja mistä se on nimensä saanut. Toivotaan että joku osaisi asiaa valaista.
Totta, se Perniön makkara juuri onkin sitä tympeämpää sorttia. Terveisiä tehtaalle, että tehkää jotain!
- paistinmakkaraa
crudo kirjoitti:
Totta, se Perniön makkara juuri onkin sitä tympeämpää sorttia. Terveisiä tehtaalle, että tehkää jotain!
saapi Hakaniemen hallista nk ryynimakkara esimerkkinä. Kaik passa hyvin puolukkasurvoksen kanssa. http://www.makkara.info/aks_971.html
http://www.makkara.info/aks3.php?BRYYNI
Sitten berliininmakkara (se iso kauppahallista) käy hyvin pannulla nk Leberkäse tyylin a la München ttp://de.wikipedia.org/wiki/Leberkäse - Ei.ikinä.enää
crudo kirjoitti:
Totta, se Perniön makkara juuri onkin sitä tympeämpää sorttia. Terveisiä tehtaalle, että tehkää jotain!
Söin tänään pitkästä aikaa tätä Perniön paistinmakkaraa,viimeksi syönyt vuonna 2003.Täytyy sanoa että kyllä on makkara huonontunut 15 vuodessa aivan hirveästi.Maku on tosi tympeä ja mitäänsanomaton.Eipä tartte enää syödä tätä moskaa
- ejadjfldlsjfldkj
Eikö mikä tahansa paistettu makkara ole paistinmakkaraa LoL? Vaikka HK Bleu, lauantaimakkara, lenkki....
- MestariPalttu
Perniön paistinmakkarassa on metallinen maku. Se johtuu verijauheen lisäyksestä makkaraseokseen. Ihan feikkimakkara. Hevosta kyseinen makkara ei ole nähnyt. Pelkää verjauheella värjättyä possua. 1/10.
- Maanmainiomakkaramies
Ostin marketista paistin. Paistin sisässä oli makkara. Se vissiin on se paistinmakkara?
- enolerobottien
Ehhhehheeehhheehehehehhhehh,,,olipa hyvä
- Anonyymi
Paistinmakkaroista hieman: Kuuluvat ns tummien perinnelenkkimakkaroiden luokkaan. Ainakin 3 lounaissuomalaista lihanjalostusyritystä valmistaa paistinmakkaraa vielä nykyäänkin. Perniön Liha (50%), Turun Mestaripalvi (60%) ja Viktor Elo (70%). Paistinmakkaroiden lihaprosentit valmistajien nimen yhteydessä. Perniön Lihan paistinmakkara sisältää E621 natriumglutamaattia, muiden valmistajien makkarat eivät sisällä tätä varsin kiisteltyä lisäainetta.
Perniön Lihan paistinmakkarassa käytetään vain sianlihaa. Mestaripalvin paistinmakkaran pääraaka-aine on hevosen liha, sekä sian liha. Molemmat sisältävät verijauhetta. Viktor Elon paistinmakkaran lihakoostumuksesta ja mahdollisesta verijauheesta ei tietoa.
Näiden lisäksi Paimiolainen Hvitfelt valmistuttaa alihankintana Perniön lihan tuotantolaitoksilla Hevospaistimakkaraa. Lihapitoisuutta ei ole erikseen mainittu, mutta tuote sisältää niin Hevosen- kuin sian lihaakin. Ei sisällä E621 natriumglutamaattia.
Näitä edellä mainittuja makkaroita muistuttaa hieman Hakala foodin valmistama tumma Suomimakkara. Lihaprosentti vain 48%, sisältää mm sisäelimiä, kuten sydäntä, mutta ei ilmeisesti sisällä verijauhetta? Ei myöskään sisältäne E621 natriumglutamaattia? Lihaan verrattavat (?) valmistusaineet yht 65%. Onko tuote enää valmistuksessa/tehdas toiminnassa?- Anonyymi
Viktor Elon Paistinmakkaran lihapitoisuus 65% - ei 70%, kuten äsken virheellisesti mainitsin.
- Anonyymi
Hvitfeltin Hevospaistimakkaran lihapitoisuudet: Hevosen lihaa 34%, sianlihaa. Kokonaislihaprosentti 67%. Ei sis. E621. Sisältää verijauhetta.
- Anonyymi
Missä näitä ihmeellisiä paistinmakkaroita myydään? En ole ainakaan stadissa näynyt.
- Anonyymi
Kyseessä lienee Lounais-suomalainen jonkinmoinen perinnemakkara, joten sen saatavuus ilmeisesti on lähinnä Turun ympäristössä?
- Anonyymi
Ilmeisesti, kun en ole stadissa nähnyt.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 873196
- 883033
- 681862
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191822- 281722
- 211691
- 241687
Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!
Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi331345- 481327
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91309