eli syödäänkö ns.neulamuikkut kokonaan? päät ja pyrstöt?
syödäänkö muikut kokonaan?
35
19523
Vastaukset
Kyllä minä - hienohelma - ne perkaan. Todellinen muikunsyöjä taitaa vedellä paskoineen kaikkineen. Toisesta suupielestä sisään ja jos jotain jättää syömättä, niin toisesta ulos.
- Anonyymi
Alle 10 senttiset syödään kaikkineen. Entinen vihreä kalastaja Pentti Linkola näytti taannoin tv:ssä kuinka veti ison silakan raakana naamaansa siitä vaan.
- Anonyymi
Just niin. Hienohelmat ei ole koskaan edes ollut sikaa teurastamassa.
- neulamuikut
syödään päineen pyrtöineen. Jopa hiukan isommatkin. Oikein isoista tulee jätettyä ruodot syömättä. Kun syö kokonaisena, niin saa ruotojen kalkin - ei tarvitse ihmiselle haitallista maitoa nauttia.
Suolineen ei kenenkään ole pakko syödä, vaikka syökin ruotoineen. Onneksi savustetut muikut ovat yleensä perattuja toisin kuin silakat, joissa on suolet sisällä.- Anonyymi
Maito ei ole haitallista vaan terveellistä useimmille.
- rotissööri
kyllä ne on tapana sellaisenaan syödä,varsinkin jos ovat suolattuja tai käristettyjä.
Katsopa vaikka kissaa; se aloittaa aina kalan syömisen päästä, ja mikään eläin ei syö kohteliaisuudesta, vaan ainoastaan ravinnon tarpeeseen.- Rantasalmelainen
Melekonen hienohelema,jos toennii neulamuikuhhii perkovat. Tönkkösuolattuva Kitkan viisasta ei ou tarppeen siivota, ei muuta ku iäntä kohen ja ihan yhentekevvää männöökö peä, elj pyrstöpuolj iellä.
Se tismallee sama asija, vaekka neulamuikut oes paestettu, tai riteerattu, eiku iäntä kohe voan.
Isompi muikku on tokkiisa syytä puhkova, eikä tarvitte sitä piäpuoltakkaa siästee, joutoo mirrille sapuskaksi hyvinnii.
Rotissöyri se tuas syöttee nähtäven muikkusa kokonaan kissalen. Ookko muuten Rotisseyr huomanna errääkin asijan. Kahteleppa pahhuuttas, mistä kissa alakaa hiiren, piästäisen tai vaekka oravan maiskuttelun. Poekkeuksita aena piäpuolesta, jotta
lampaan piästä on nuo sinnuunni jutut. Rantasalmelainen kirjoitti:
Melekonen hienohelema,jos toennii neulamuikuhhii perkovat. Tönkkösuolattuva Kitkan viisasta ei ou tarppeen siivota, ei muuta ku iäntä kohen ja ihan yhentekevvää männöökö peä, elj pyrstöpuolj iellä.
Se tismallee sama asija, vaekka neulamuikut oes paestettu, tai riteerattu, eiku iäntä kohe voan.
Isompi muikku on tokkiisa syytä puhkova, eikä tarvitte sitä piäpuoltakkaa siästee, joutoo mirrille sapuskaksi hyvinnii.
Rotissöyri se tuas syöttee nähtäven muikkusa kokonaan kissalen. Ookko muuten Rotisseyr huomanna errääkin asijan. Kahteleppa pahhuuttas, mistä kissa alakaa hiiren, piästäisen tai vaekka oravan maiskuttelun. Poekkeuksita aena piäpuolesta, jotta
lampaan piästä on nuo sinnuunni jutut.Kuten sanoin - jokainen tavallaan. Lieneekö yhtä oikeaa tapaa olemassakaan?
Kyllä minä neulamuikuista pään syön, mutta puhkaisen suolet pois vaikka paistan tahi friteeraan muikut. Tönkkösuolamuikutkin on helppo napsaista leuan alta ja mahatavara lähtee yhdellä otteella. Suolet ja mahansisältö tuo vähän kitkerän maun kalaan.
Tämä nyt on oma tapani tehdä eikä se vähennä yhtään vanhaa mielipidettäni siitä, että nykyään muikku on paras ruokakalamme - on sitten kyseessä Kitkan Viisas tai sen isommat versiot. Muikku kestää parhaiten kuljetusta ja säilytystä melko kiinteälihaisena kalana.
Olen syönyt raakoja kalansuolia Japanissa - niistä tehdään käyttämällä eräänlaista maustelientä friteeratulle kalalle. Luulin ensin, että niitä kuuluu syödä sellaisenaan ja pistelin "matoja" rohkeasti puikolla ääntä kohden kunnes huomasin, että japaninkaverit lähinnä kastoivat eineksensä kalaliemeen. No, sitä sattuu maailmalla - pääasia, että on edes lähellä maan tapaa.- puhkon
crudo kirjoitti:
Kuten sanoin - jokainen tavallaan. Lieneekö yhtä oikeaa tapaa olemassakaan?
Kyllä minä neulamuikuista pään syön, mutta puhkaisen suolet pois vaikka paistan tahi friteeraan muikut. Tönkkösuolamuikutkin on helppo napsaista leuan alta ja mahatavara lähtee yhdellä otteella. Suolet ja mahansisältö tuo vähän kitkerän maun kalaan.
Tämä nyt on oma tapani tehdä eikä se vähennä yhtään vanhaa mielipidettäni siitä, että nykyään muikku on paras ruokakalamme - on sitten kyseessä Kitkan Viisas tai sen isommat versiot. Muikku kestää parhaiten kuljetusta ja säilytystä melko kiinteälihaisena kalana.
Olen syönyt raakoja kalansuolia Japanissa - niistä tehdään käyttämällä eräänlaista maustelientä friteeratulle kalalle. Luulin ensin, että niitä kuuluu syödä sellaisenaan ja pistelin "matoja" rohkeasti puikolla ääntä kohden kunnes huomasin, että japaninkaverit lähinnä kastoivat eineksensä kalaliemeen. No, sitä sattuu maailmalla - pääasia, että on edes lähellä maan tapaa.http://www.maku.fi/makuaskeleet/kalakoulu/article113548-1.html ennekuin nakkaan pataan kera silavan , sipulin ja pippurin. Suolaa nimeksi ja päälle ruisvoitaikinaa. Nopeaa ja ah niin maukasta.
- Anonyymi
Rantasalmelainen kirjoitti:
Melekonen hienohelema,jos toennii neulamuikuhhii perkovat. Tönkkösuolattuva Kitkan viisasta ei ou tarppeen siivota, ei muuta ku iäntä kohen ja ihan yhentekevvää männöökö peä, elj pyrstöpuolj iellä.
Se tismallee sama asija, vaekka neulamuikut oes paestettu, tai riteerattu, eiku iäntä kohe voan.
Isompi muikku on tokkiisa syytä puhkova, eikä tarvitte sitä piäpuoltakkaa siästee, joutoo mirrille sapuskaksi hyvinnii.
Rotissöyri se tuas syöttee nähtäven muikkusa kokonaan kissalen. Ookko muuten Rotisseyr huomanna errääkin asijan. Kahteleppa pahhuuttas, mistä kissa alakaa hiiren, piästäisen tai vaekka oravan maiskuttelun. Poekkeuksita aena piäpuolesta, jotta
lampaan piästä on nuo sinnuunni jutut.Kissa ei syö piästäistä. Ei ainakaan minun kissat kaatta aekaen ei oo syöneet
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kissa ei syö piästäistä. Ei ainakaan minun kissat kaatta aekaen ei oo syöneet
Ei varmasti syö päästäistä niin kuin ei mikään eläin, se on kuulemma pahan makuista.
- posio
Kyllä! neulamuikut syön päineen pysrtöneen, ennen keittämistä tai paistamista ainoastaan muikut puhkotaan.
- räim-
Muikusta syödään pää aina oli koko mikä hyvänsä. Pienet tietysti kokonaisina. Minäkin nyljin aikoinaan mateen mutta en enää vuosiin. Maku laimenee ilman nahkaa.
- Anonyymi
Niin minäkin aikoinaan nyljin mateen kun olin pöljä . Nyt olen viisastunut. Muuten Tallinnan Kalaturg A-terminaalista puoli kilometriä länteen meren rannalla (auki vain lauantaina) saa tosi halpaa madetta vielä maalis-huhtikuussakin. Sinne!
- after_ski
Hotelli Koli, friteeratut Pielisen neulamuikut dippikastikkeella. Ihminen ei elämässä muuta tarvitse laskettelun lisäksi. Kokonaisena ja kuumana, kylmällä smetana-kermaviili tilli dipillä. Ketkä juo olutta varmaan hyvä, mulle 24 cnt kuivaa valkoviiniä.
- Anonyymi
Viini - pilalle käynyttä mehua, maito paras ruokajuoma ja piimä.
- Maiva
Totta hiivatissa tönkkösuolatut neulamuikut syödään sellaisinaan. Puruveden muikusta olen tehnyt joko kukkoa tai patakukkoa, ellen sitten kermaista muikkusoppaa. Toki isommat muikut puhkon ensin. Usein valmiiksi savustettuja muikkuja ostaessa saa ikävästi liian kuivaksi päästettyjä kaloja joista ei enää voi sanoa niiden olevan hyviä. Itse kun savustaa niin saa juuri sellaista kuin haluaa!
- terveys.kohenee
Tönkkösuolatut on siitä hyviä että täällä maan päällä ei tarvitse kärsiä niin pitkään.
- Anonyymi
Kyllä, suola tuo kuoleman pian ja lähelle.
- Per-kel
Ostin stadin torilta paistettuja, söin kokonaisina :D
- TarkkaPaikka
Minä perkkaan aina neulamuikut ja sitä pienemmän muikut.
Käytän perkkaamisessa pinsettejä, suurennuslasia ja joskus joutuu turvautumaan mikroskooppiin.
Se on tarkkaan kirurgin työtä se. - justjoohei
Jättäkää nyt edes yksi lisääntymiskykyinen pari syömättä. Moathan te jo söitte.
- Anonyymi
MInä en söisi ollenkaan muikkuja saatikka silakkaa. Muuten kyllä syön kalaa.
- Anonyymi
Muikku on Suomen paras kala.
- Anonyymi
Kyllähän kiiski on hienoin kun siitä tekee liemen. Venäjän tsaarien pöytään vietiin aikoinaan kiiskiä Saimaalta.
- Anonyymi
Vaikuttaa siltä että vain savolaiset syövät muikkua.
- Anonyymi
Eikä sitä kannata laisinkaan häpeillä sitä että muikkua syö...
... Muikkua syömättömät erottuvat tästäkin viestiketjusta...
... Eikä mitenkään erityisen edukseen. - Anonyymi
Ei todellakaan, Suomen paras kala.
- Anonyymi
Sinulla taitaa vaikuttaa korpikuusen mehut.
- Anonyymi
Kaikki syötäväksi kelpaavat: kalat, äyriäiset, nilviäiset, jopa nisäkkäät voi syödä sellisenaan. Ei niissä ruodoissa, luissa ja sisälmyksissä mitään myrkyllistä ole. Ellei nyt sitten jotain mikromuovia tms. nykyään mutta näitä pelkäävä kuolisi nälkään, koska salaatin kasteluvedessäkin voi olla mikromuovia. Eli nyrkkisääntö, jos hampaasi saavat sen hienoksi ja maku hivelee aistejasi, SYÖ SE KOKONAAN. Tämä on ekologinen ja eettinen tapa käyttää eläinkuntaa ravinnoksi. Kiinassahan tämä on tiedetty jo pitkään.
- Anonyymi
Tietysti voi, mikä on vaihtoehto?
Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih465327Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5461876Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771110Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591018- 77963
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53941- 59870
- 228824
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50813Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58748