Olen joskus tehnyt saksalaista sauerfleischia, joka on tosi hyvää alkuruokaa, mutta en ole koskaan tehnyt itse siansorkista hyytelöä, sylttyä.
Mutta nyt... jouluksi päätin tehdä. Voisin tehdä sitä vaikka tuolla saksalaisella reseptillä, koska pidän sen etikkaisesta ja vähän happamasta mausta, mutta mitenkä suomalainen sorkkasyltty tehdään? Ja ennen kaikkea, miten liemen saa pysymään kirkkaana?
Syltty siansorkista
crudo
2
1453
Vastaukset
- kirkastaminen
Vanhassa keittokirjassa,kirkastetaan valkuaisella.Eli vatkataan liemeen ja kuumennetaan kiehuvaksi,siivilöidään se varovasti ja kaadetaan hyytymään. Sirpa
- siankäärepaisti
eli kuten alla, mutta perinteinen nk leikkelepöytäruoka, kylmänä tarjottava.
Sitä sain lapsena mummulassa Uutena Vuotena. Syötiin etikka punajuurien ja kurkkujen höystämänä.
http://www.nicehouse.fi/cgi-bin/keittio_reseptit/ohje.pl?ID=207
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249