Kinkun jälkipaistaminen?

Mureampaa lihaa

Voiko kinkkua paistaa jälkikäteen vielä uunissa?

Meinaan, että saisi hieman mureammaksi.

Kannattaisiko nyt kinkusta leikata palasia ja laittaa ne vaikkapa lautaselle ja uuniin 125 asteeseen? Kuinka kauan se tulisi olla uunissa? Tarvitseeko folio laittaa lautasen ja kinkun päälle?

17

17291

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ihmeessä

      sekoilet!!!???
      Ei kai nyt kinkkusiivuja aleta paistaa lisää!
      Mikä on tämä "saisi hieman mureammaksi"??? Onhan nyt kinkku aina mureata. Älä ihmeessä ala pilata kinkkuasi. Tosin jos sinulla on noin käsittämättömät makutottumukset, niin tee mitä lystäät.
      Yleensähän joulukinkku syödään kylmänä. Perunat sitten lämpiminä, ja ehkä lämmintä kinkunpaistolientä "kostukkeeksi".

      • Mureampaa lihaa

        ...annoinpa lämmetä uunissa kinkkuviipaleita 150 asteessa reilut puoli tuntia ja lihasta tuli entistä parempaa! =P

        Maukasta joulua kaikille!


      • ja taas mennään
        Mureampaa lihaa kirjoitti:

        ...annoinpa lämmetä uunissa kinkkuviipaleita 150 asteessa reilut puoli tuntia ja lihasta tuli entistä parempaa! =P

        Maukasta joulua kaikille!

        toki joulukinkun voi kuivattaa uunissa. Murea ja kuiva eivät ole synonyymejä tässä tapauksessa.

        Eli kinkkua ei kuivateta uunissa, kypsennetään kerran ja sillä selvä. Toki voit kuivattaa kinkkusi jos se on tarkoitus, minä en vain ymmärrä miksi et kypsentänyt suoraa kinkkua mureaksi ?


      • Anonyymi

        Idioottimaisin kommentti koskaan!


      • Anonyymi
        ja taas mennään kirjoitti:

        toki joulukinkun voi kuivattaa uunissa. Murea ja kuiva eivät ole synonyymejä tässä tapauksessa.

        Eli kinkkua ei kuivateta uunissa, kypsennetään kerran ja sillä selvä. Toki voit kuivattaa kinkkusi jos se on tarkoitus, minä en vain ymmärrä miksi et kypsentänyt suoraa kinkkua mureaksi ?

        Onhan se hankalaa jos ei osaa tehdä kuin puolikypsää tai kuivaa korppua, fiksummat osaa kypsentää juuri sopivaksi. Murea on paras, liian raaka sitkeää ja varsinkin luun vieressä tummempi liha maistuu sitäkin pahemmalle.


    • paistaja

      Kinkusta saat murean ja kypsän, kun panet sen LOOK-paistopussiin ja lihalämpömittari paksuinpaan kohtaan. Katso, että ei osu luuhun. Uuniin 100 ...110 astetta ja kun lämpömittari näyttää 87 astetta ota pois. Kuori kamara ja läski ja uudelleen uuniin; jos sinulla on grillivastuksen uunin katossa, niin kytke ne ja muutoin 250 astetta noin viisi minuuttia, jotta pintaan tulisi ruskeita laikkuja.Mikäli myöhemmin haluat lämmittää jäähtyneitä siivuja, niin pane ne lautaselle ja siihen puoli kahvikupillista vettä ja mikroon. Hätätilassa voi myös lämmittää uunissa folion alla 15 minuuttia 200 astetta.Kokeile myös kinkkuviillokkia, jonka siis voi lämmittää kastikkeessa kattilassa. Eräs jäteauton kuljettaja on kertonut, että Tammikuun alussa on valtavia määriä puolisyötyjä kinkkuja roskissa. TÄmän tuhlauksen estämiseksi leikkele kinkku pieniksi kuutioiksi ja voit käyttää pyttipannuun tai hernekeittoon myöhemmin keväällä pakastettuna. Kinkun luusta tulee myös hyvä pohja hernekeitolle Loppiaiseksi. Keitä useampi tunti.
      kinkun liemi on myös hyvä pohja keitoille ja kastikkeille ja säilyy pakastamatta vaikkapa parvekkeella pitkään, varsinkin jos jättää jonkin verran rasvaa päälle. Muutoin paistosliemen pääle kertyneen rasvan voi käyttää pihvien paistoon.

      • look at yourself

        Ei todellakaan kannata laittaa kinkkua paistopussiin paistumaan, paitsi siinä tapauksessa, että haluat sitä lientä enemmän kuin kinkkua. Sitä nimittäin irtoaa ja painotappiota tulee aivan älyttömästi.
        Laitat kinkun ritilälle ilman mitään pussia, nahkapuoli ylöspäin. Kuivaat kinkun pinnan talouspaperilla ja annat kinkun tekeytyä ja lämmetä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Mittari kinkkuun, uuniin lämpöä 110°C ja varaat aikaa riittävästi. Alapuolelle reunallinen uunipelti, johon kaadat vettä n. 0,5 litraa, ettei kinkusta valuva rasva pala kiinni. Kun mittari näyttää 80°C kinkku on murea ja varmasti kypsä. Itseltäni kului 7,5 kilon juhlakinkun paistamiseen hiukan toista kellonympärystä, mutta kannatti. Nestettä oli uunipannussa alle puoli litraa, kastiketta varten.


      • Kemin kundi
        look at yourself kirjoitti:

        Ei todellakaan kannata laittaa kinkkua paistopussiin paistumaan, paitsi siinä tapauksessa, että haluat sitä lientä enemmän kuin kinkkua. Sitä nimittäin irtoaa ja painotappiota tulee aivan älyttömästi.
        Laitat kinkun ritilälle ilman mitään pussia, nahkapuoli ylöspäin. Kuivaat kinkun pinnan talouspaperilla ja annat kinkun tekeytyä ja lämmetä huoneenlämmössä muutaman tunnin. Mittari kinkkuun, uuniin lämpöä 110°C ja varaat aikaa riittävästi. Alapuolelle reunallinen uunipelti, johon kaadat vettä n. 0,5 litraa, ettei kinkusta valuva rasva pala kiinni. Kun mittari näyttää 80°C kinkku on murea ja varmasti kypsä. Itseltäni kului 7,5 kilon juhlakinkun paistamiseen hiukan toista kellonympärystä, mutta kannatti. Nestettä oli uunipannussa alle puoli litraa, kastiketta varten.

        Jos sie paistat kinkun pussisa, neste ei pääse haihtumaan, vaan jää pussiin. Paistappa iliman pussia niin irtoava neste haihtuu pelliltä taivaan tuuliin.
        Kait sen nyt jo Teponkin järki sannoo, että kinkusta irtuaa sama nestemäärä, oli se pussisa tai ei.
        Se on vain tiiviimäsä muovosa se liemi, seleviskö?


      • turhuudenjumala
        Kemin kundi kirjoitti:

        Jos sie paistat kinkun pussisa, neste ei pääse haihtumaan, vaan jää pussiin. Paistappa iliman pussia niin irtoava neste haihtuu pelliltä taivaan tuuliin.
        Kait sen nyt jo Teponkin järki sannoo, että kinkusta irtuaa sama nestemäärä, oli se pussisa tai ei.
        Se on vain tiiviimäsä muovosa se liemi, seleviskö?

        en ole ikinä paistanut kinkkua paistopussissa, eikä ole ollut lientäkään alapellillä... paistopussissa paistettaessa pussi muuttuu höyryuuniksi ja se hauduttaa lihasta enemmän nestettä irti.


      • Kemin kundi
        turhuudenjumala kirjoitti:

        en ole ikinä paistanut kinkkua paistopussissa, eikä ole ollut lientäkään alapellillä... paistopussissa paistettaessa pussi muuttuu höyryuuniksi ja se hauduttaa lihasta enemmän nestettä irti.

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.


      • siihen paisto-
        Kemin kundi kirjoitti:

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.

        pussiin pitää leikata pieni reikä siks että höyryt pääsee pois. Lukee ihan käyttöohjeessa.

        Mä paistoin kinkun ruistaikinakuoressa vanhaan malliin. Kyl se taikinaki vähä rakoilee, mutta yhtä kaikki ihan hyvää sopivan mureeta kinkkua. Uunipannulle ei tullut nestettä kun kastikeaineen verran.
        Jotkut ei jaksa valuttaa kinkkua ja antaa lämmetä tarpeeksi kauan. Joskus ennen vanhaan oli sellasta kinkkualumiinipaperia kaupassa, mutta ei taida olla enää.
        Jaa ja en ole tuo edellinen vastaaja.


      • Kuulostaa tosi hyvältä. Juuri mietin miten tuunaisin kinkusta sellaista nyhtökinkkua. Olen yksin syömässä, joten saan tykätä ja laitaa kinkusta sellaista kuin haluan. Puuttui tieto miten!


      • Anonyymi
        Kemin kundi kirjoitti:

        Turhuuvenjumalako se ei tajjuu selevää asiaa. Muistakko nää minkä tähen kinkkupusseja ylleensä alettiin myyvä? No soli sen tähen, että sataiskinkku pyssyyn mehukkaampana sen pussin takia. Vasiten kokkeilin silloin joskus sitä pussia, tulos ei yhtään kostiampaa lihhaa kuin tavallisestikkaan.
        Ookko aatellu että se uunikin on paistettaessa yhenlainen höyrykaappi, vain vähäsen tilavampi.
        Pellile valluu aivan samanverran nestettä, mutta avvoimelta pelliltä se pääsee haihtuun huitsin nevadaan, ookko pannu merkille uunista nousevan höyryn? Se on sitä kinkun nestettä hyvä Turhuuvenjumala. Jos sie paat kinkun pussiin, ei uunista nouse pihhaustakkaan höyryä, soppii kokkeilla ihan ite. Miekö jo luulin sinua oikiaksi kokiksi, mutta oppipoikahan sie ootkin. Mukavia neuvoja sinulla kylläkin ompi, oon mie niitä lukenu. Älä nyt ota nokkiis vanahemman ihimisen oikasua.

        MEi jesus mitä kommentointia. Pelle!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        MEi jesus mitä kommentointia. Pelle!

        Älä lausu Herrasi sinun Jumalasi nimeä turhaan.

        Hyvää joulua maukkaiden ruokien kera!


    • inthe year 2000...

      Vanhaan viestiin vastaamishommia mutta menköön.

      Meillä tapana laittaa kinkku takaisin uuniin kovaan lämpöön hetkeksi paistamisen jälkeen kun rasvat on revitty irti. Tulee aivan mahtava ja rapsakka pinta. Siihen voi laittaa myös vaikka grillimaustetta tai jotain chili hässäkkää, ihan mitä vain oma maku tykkää :)

      • Anonyymi

        Tai sinappihintu ja neilikoita. Poishan se nahka ja rasva joutaa, ei niitä kukaan normaali ihminen kuitenkaan syö, valmiskinkuissa kuitenkin mukana painoa lisäämässä.


    • Anonyymi

      Kiertoilmakypsentimessä voisi tulla hyvä. Ruskistin karjalanpaistin lihatkin siinä ja oli niin hyvää että teki mieli syödä sellaisenaan. Silikonivuoka on kätevä tuohon.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      37
      4875
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      498
      1541
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1080
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      998
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      923
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      901
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      850
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      804
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      48
      758
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      57
      717
    Aihe