- Luin vanhaa, 1971, Karjalanpaisti ohjetta ja siinä käsketään hauduttamaan "joko uunissa 4-5 tuntia tai paperissa tai heinässä".
- Missä ihmeen "paperissa" ja "heinässä"?
Karjalan
10
4026
Vastaukset
- länsi-karjalainen
Koska karjalanpaisti vaatii ehdottomasti tuon vähintään mainitun kypsymisajan, ja koska 70 luvulla oli ns energiagriisi, palattiin silloin usein vanhoihin pula-ajan ohjeisinn. Ennenmuinon kypsennettiin pitkää haudutusaikaa vaativat ruuat ns heinälaatikossa.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Hein%C3%A4laatikko
http://www.henriettesherbal.com/eclectic/pula-puutteet/luku-14.html#hein%E4Taannoin takavuosina telkkarissa mainostettu Aromipesä palveliu samaa tarkoitusperää - pitkää hauduttamista vähällä energialla.
- Laatutietoinen nautiskelija
crudo kirjoitti:
Taannoin takavuosina telkkarissa mainostettu Aromipesä palveliu samaa tarkoitusperää - pitkää hauduttamista vähällä energialla.
Vehje todella toimii ja on lisäksi suomalainen keksintö Turun seuduilta. Puuron teossa erinomainen ja muussakin pitkän haudutuksen vaativassa ruuanlaitossa. Ainoastaan hinta on järjetön, koska samantapaisen voi valmistaa helposti styroxlevystä, silikonia liimana käyttäen. Olen valmistanut useita eri kokoisia, toimivat yhtä hyvin kuin kallis tehdastekoinen.
- styrox kylmälaatikko
Laatutietoinen nautiskelija kirjoitti:
Vehje todella toimii ja on lisäksi suomalainen keksintö Turun seuduilta. Puuron teossa erinomainen ja muussakin pitkän haudutuksen vaativassa ruuanlaitossa. Ainoastaan hinta on järjetön, koska samantapaisen voi valmistaa helposti styroxlevystä, silikonia liimana käyttäen. Olen valmistanut useita eri kokoisia, toimivat yhtä hyvin kuin kallis tehdastekoinen.
eli pohjalle pannunalunen ja esim ruispuuro sinne yöksi hautumaan pannumyssyllä peitettynä tai vuorattuna sanomalehtiin.
Evakon olen keittänyt parikytä minsaa painekattilassa, jäähdyttänyt , kuorinut rasvat (yönyli seisottaen sen liemen) ja jatkanut keitosta liedellä kasvisten kypsymiseen mausteiden kera. Ja on ko kotona Karjalas - juhlaruokaa
styrox kylmälaatikko kirjoitti:
eli pohjalle pannunalunen ja esim ruispuuro sinne yöksi hautumaan pannumyssyllä peitettynä tai vuorattuna sanomalehtiin.
Evakon olen keittänyt parikytä minsaa painekattilassa, jäähdyttänyt , kuorinut rasvat (yönyli seisottaen sen liemen) ja jatkanut keitosta liedellä kasvisten kypsymiseen mausteiden kera. Ja on ko kotona Karjalashttp://koliski.fi/service.cntum?pageId=117647
http://karppaus.info/resepti/resepti.php?id=117
http://www.soppakauha.com/index.asp?s=/reseptit/6244.htm
paras tulis savipadassa hiljaa hauduttaen !
Makoisia hetkiä !
- tiedosta!
- Oppi ja ikä kaikki. Enpä ollut kuullut moista vaikka synnyin Joensuussa.
- Minä panen paljon lanttua, porkkanaa ja joskus perunaa samaan pataan kun lihat alkaa olla mureita ja on hyvää. Ja nostaa kolesteroolitkin kohdalleen :)- karjalanpaistin
uunissa,ja laittoi sinne joskus jopa maksaa antamaan hyvää makua.
Tuohon haudutukseen käy myös se kylmäpussi,missä kuskataan pakasteita/jäätelöä kottin.
Vuoraat sen "karjalaisella tai heilillä" ja laitat sen patasi sinne,sanomalehteä päälle ja vot,hyvä tulee!
Mulla on usein myös pyyhe vielä lisäeristeenä siellä sisällä.
Mutta "tavaran" pitää olla kiehuvaa että toimii!
Terveisiä Joensuuhun!
- paistin
ja ylimääräsestä paistin lopusta lihakeitto on muuten Hyyyyvääää.Paisti uuniin lihat kypsiksi ja juurekset sitten joukkoon tulee LIHAJUURESPATA jaon kansa tosi HYYYYVÄÄÄÄ.Minäkin P-K lähtösin, mummoni teki näitä kaikenlaisia MAUKKAITA pataruokia.
- lämmin tavara
olisi vanhaa lihaa ellei kypsyisi heh.heh,heeeeeeee
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249