Nigellan joulukalkkuna

naleen

Näkikö joku Nigellan joulukeittiössä kalkkunan valmistus jakson ?

paljonko oli kokonaisaika uunissa ?

nelosen sivuilla sanotaa 2,5 tuntia.. minen usko :o
siellä myös luki etteä sipulit kuorittuina ja Nigella itse sanoi ohjelmassa että sipulit kuorineen niin tulee väriä kalkkunaan (;

Toivottavasti joku muistaisi

Kiitus

5

2238

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • että uunisa yhden tunnin, mikä tuntuu kyllä taasen melko lyhyeltä ajalta. Kaksi ja puoli toisaalta ehkä vähän pitkältä. Uskon, että kuulin oikein, koskapa ihmettelin ajan lyhyyttä.

      Sipulit laitettiin kuorimatta marinadiin.

      Englantilaiset ressptit ovat joskus melko erikoisia - olisikohan siirtomaa-ajan peruja? Paljon erilaista makujen sekamelskaa ilman oikein mitään varsinaista osoitetta - vain siitä riemusta, että siirtomaat ovat niitä aikanaan tuoattaneet ja niitä on ollut saatavilla paremmin kuin ehkä muualla.

      En erikoisemmin perusta tästä Nigellasta ja hänen tyylistään. Kyllä edelleenkin Jamie Oliver ja Gordon Ramsey ovat sen maan järkevämmästä päästä. Tosin kumpikaan ei tee sitä perinteistä brittipöppiä.

    • Poro Tallinnasta

      annetaan yleensä paisto-ohjeeksi 18 min/1 pauna (n. 450g), eli esim. 4,5 kg:n kalkkunalle tulee paistoaikaa 3 tuntia.

    • mielestä sen

      Nigellan kaikki ohjeet menee niin yhtä kaikki sujuvasti, ettei kuvaajakaan kerkiä perässä saati sitten suomennoksen tekijä.
      Se kalkkuna meni kylmään veteen kaikkien niiden marinointiaineiden kanssa pariksi tunniksi. Kuinka mahtaa marinoitua ulkona siinä ajassa, no telkussa on kaikki mahdollista.
      Sipulit meni kuorimatta, kaksi ja puoli tuntia (= kuulin minä) oli lintu uunissa. Sitä valeltiin välillä ja lopussa jollain soosilla.

      En oikein pidä koko ohjelmasta, se Jamie Oliver on parempi ja Tylerin keittiö myös.

    • Anonyymi

      1 vaihe-->kalkkuna uuniin 180 1½ tuntia.
      Ko .ohjelmassa kalkkuna jäädytettiin ja laitettiin yöksi jääkaappiin.
      Toinen paisto ennen tarjoilua , uuni 225 ja 1 tunti.

    • "paljonko oli kokonaisaika uunissa ?"

      Uunissa kypsennettävien isojen lihapalojen kypsyys pitää mitata aina lämpömittarilla. Kalkkunan paino voi vaihdella useita kiloja ja se vaikuttaa suoraan kysennysaikaan - mitä suurempi lintu, sitä pitempi kypsennysaika. USA:n maatalousministeriön (USDA) mukaan kalkkunan sisälämpötilan minimilämpö tulee olla 165F eli 74 C. Itse olen savustanut useana jouluna kalkkunan ja laitan lämpömittarin rintalihaan. Otan kalkkunan savustimesta kun sisälämpö on 78 C.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2845
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2723
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1802
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      16
      1610
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1570
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1422
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1277
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1253
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1239
    Aihe