Mä haluaisin mökille ruohosipulia kasvamaan kivenkoloihin. Tontti on aurinkoista, kallioista merenrantaa ja siellä on myös luonnonvaraisesti ruohosipulia, mutta hyvin vähän, riittävät yhteen ateriaan.
Jos mä idättäisin taimet siemenistä ja veisin mökille ja istuttaisin taimet multapaakussaan samantapaisille paikoille missä se luonnonvaraisestikkin viihtyy, voisiko taimet pärjätä auringossa ja tuulessa kuten luonnonvaraisetkin, vai vaatiiko siemenestä kasvatetut ruohospulit jatkuvaa kastelua ja kasvihuonetta?
Me ei olla mökillä koko aikaa, vaan kaupungissa tietysti ollaan enimmäkseen paitsi kesälomalla, joten siellä ei ole ketään taimia kastelemassa.
Ruohosipulia kivenkoloon?
5
1655
Vastaukset
- istuttaja
leikkaa saksilla kananmunakennosta kennot irti (niitä voi jo nyt alkaa keräämään) ja pistä niihin multaa ja istuta siihen siemenet. Kun alkaa taimettumaan ja ilmat ovat sopivan lämpimät, niin vie kivesten väliin ja koloihin. Pahvi mätänee pois ja taimet juurtuvat. Sateen jälkeen myös kenno pitää multapaakun pitempään kosteana, mutta jos on ollut kuivaa, niin kastele toki käydessäsi viljelmillä.
- ylipuutarhuri
Allium schoenoprasum eli ruoholaukka eli ruohosipuli on Suomessakin luonnonvaraisena esiintyvä, joten se pystyy myös luontaisesti lisääntymään. Tästä johtuu, että et tarvitse hankalia lisäysmenetelmiä ja turhaa hössötystä istutusten kanssa.
Lisää niihin kallionkoloihin tavallista multaa ja syksyllä kylvät ne siemenet haluamiisi paikoihin. Siemenet saavat kylmäkäsittelyn ja itävät keväällä varmasti ja juurtuvat suoraan lopulliselle kasvupaikalle. Sinulta jää monta joutavaa työvaihetta pois ja aikaa jää muuhunkin. Myös näin talvella voit kylvää, poistat sopivasta paikasta lumen, kylvät ne siemenet siihen ja peität vaikka ohuella hiekkakerroksella huuhtoutumisen estämiseksi ja lapioit lumen takaisin. Siementen peittäminen hiekalla/mullalla on tärkeää, koska ruohosipuli itää pimeässä. Nopeampi menetelmä on tietysti ottaa kesällä paikalla kasvavista tuppaista jakopaloja (mikäli omistat kasvupaikan) ja istuttaa ne sopiviin kohtiin. Leikattuasi versoja käyttöä varten, voit antaa hiukan vaikkapa hyvin maatunutta kompostia tai vain uutta multaa ruohosipulin juurelle, jotta se jaksaa tehdä uusia. Heinän poistaminen auttaa parempaan satoon. Kesällä on usein kuivia sääjaksoja ja antamalla vettä voit parantaa kasvutulosta.- Pois vai ei pois?
Entä ne ruohosipulinkukat? Pitääkö ne heti ottaa pois? Lähteekö niistä kasvamaan uusia ruohosipuleita, jos ne istuttaa?
- siementäjä*
jos noudatamme politiikkaa, että luonto itse siemen tää itsensä, niin miksi sitten joka keväänä peltoon kynnetään vehnää tai muita viljoja ? ?
- ja uskon
...että parhaiten siellä kallion koloissa viihtyvät ja selviytyvät paikalliset siemenet. Odota kun ensikesänä kukkivat ja kylvä niistä siemenistä. siihen asti voi käyttää ostosipulia. Vanhan mättään voi kyllä jakaakin. Sipuli voi hyvinkin siitä kiittää ,jos kolo on jo ahtaaksi käynyt.
Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 1041781
Kesän odotuksia hyrynsalmella
Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla151561- 1421514
- 991445
- 781371
- 1191229
Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan
Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n2751148- 691031
Vähäjärven koululla kouluampuminen/puukotus, 23 loukkaantunutta
Tekijä ilmeisesti mamu onko lisätietoa kellään171009Voi Rakas siellä
Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o181005