Otin syksyllä 2007 pullottamani kotiviinipullon esiin ja huomasin, että pullossa oli vihreää sakkaa,joka alkoi lillua, kun nostin pullon vaaka-asennosta pystyyn. Kun tarkastelin muitakin pulloja, niin kaikissa oli vihreää mönjää. Onkohan se hometta? Mielestäni maku ei ollut paras mahdollinen vaikka ei homeiselta haissut tai maistunut? Uskallanko juoda?
nimim. viinimar
kotiviini homeessa?
2
1531
Vastaukset
- mikrobiologi
homekantoja on erilaisia, on myös myrkyllisiä homeita. Ja lisäksi on terveellisiä homeita, kuten jalohomejuustossa (aura).
Homeen voi yrittää poistaa laskemalla neste harsokankaan läpi ja sitten viemällä kiehumispisteeseen ,vaikka tällöin alkoholi saattaa haihtua pois. Homeen epämiellyttävää makua ei lämpökäsittely kuitenkaan poista, eikä muutoinkaan viini tykkää tämäntapaisesta lämpökäsittelystä, joten suosittelen, että kirjaat kyseisen erän voitto- ja tappiotilin miinuspuolelle. - näe että
koti"viini"palsta on se edellinen ylempänä oleva palsta. Tämä on viinipalsta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692653
- 622592
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81187- 251096