Hot Wings kastike!!!!!!!

simo

Olisko kellään hyviä ohjeita tehdä hyvä ja tulinen kastike winkuloille??
Tavoitteena olis päästä samaan mitä saa Oulun Torreroksesta. Taivaallisen hyvää, NAM!!!!

27

24095

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kun en tiedä millainen kastike siellä Oulussa maittaa, niin en voi kopioida mitään, mutta alempana yksi näistä perusjutuista. En usko, että se siellä ravintolassa sen kummallisempi on:

      1 dl chilihaketta - ei siemeniä
      1 sipuli
      5-6 kynttä valkosipulia
      2 dl kaltattuja kirsikkatomaatteja - siis kuoret pois
      1-2 anjovista tai mieluummin sardellia
      1 rkl sokeria
      yrttejä - oregano, timjami, rosmariini
      laakerinlehti
      mustapippuria, suolaa
      1 dl oliiviöljyä - jos haluat vetisemmän korvaa öljy vedellä

      Poista tomaateista kuoret kuumalla vedellä. Kuori sipuli ja valkosipuli. Hakkaa chili pieneksi. Keitä kaikkia kasarilla tosi miedolla lämmöllä lähes tunti. Jos tuntuu kiehuvan kuiviin lisää vettä tai valkoviiniä.

      Poista laakerinlehti ja soseuta sauvasekoittimella tai painele siivilän läpi.

      Tämän voi tehdä joko veteen tai öljyyn, mutta öljyllä saa paremman kiillon ja tarttuvuuden tuotteeseen kuin vesipohjaisella kastikkeella.

      Tästä tulee melko hot - riippuen tietysti millaista chiliä käytät ja kuinka paljon. Tasapainota makua tuolla sokerin määrällä. Koeta myös lorausta balsamicoa - tuo syvyyttä.

      • Toi ohjeesi vaikutti tosi asialliselta ja testaan sitä varmasti. Erityisesti anjoviksen tai sardellin käyttö oli hyvä juttu.Mutta miksi poistat chilistä siemenet? Eräs keittiömestari totesi että jos poistaa chilistä siemenet tulos on sama kuin veisi mieheltä munat.En ole ruoka-alan ammattilainen ja tämä koulukuntaero on aina joskus mietityttänyt.


      • Parta-Arska kirjoitti:

        Toi ohjeesi vaikutti tosi asialliselta ja testaan sitä varmasti. Erityisesti anjoviksen tai sardellin käyttö oli hyvä juttu.Mutta miksi poistat chilistä siemenet? Eräs keittiömestari totesi että jos poistaa chilistä siemenet tulos on sama kuin veisi mieheltä munat.En ole ruoka-alan ammattilainen ja tämä koulukuntaero on aina joskus mietityttänyt.

        Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

        Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

        Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

        Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

        Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

        Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!


      • crudo kirjoitti:

        Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

        Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

        Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

        Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

        Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

        Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!

        Mietin voisiko chili soossisasi sen anjoviksen korvata thai-kalakastikkeella, vai onko se rakenteen kannalta olennaista? Sain sitä nimittäin 5 pulloa edullisesti, kun viimeinen myyntipäivä läheni. Tosin en usko että fermentoitu liemi voisi oikeastaan pilaantua.


      • Parta-Arska kirjoitti:

        Mietin voisiko chili soossisasi sen anjoviksen korvata thai-kalakastikkeella, vai onko se rakenteen kannalta olennaista? Sain sitä nimittäin 5 pulloa edullisesti, kun viimeinen myyntipäivä läheni. Tosin en usko että fermentoitu liemi voisi oikeastaan pilaantua.

        Itse asiassa voisi olla kokeilemisen arvoinenkin asia. Oma anjoviksemme ja ohjeitten yleinen mauste - sardelli - poikkeavat loppujen lopuksi toisistaan aika paljon. Anjoviksessa maistuvat liemen mausteet monasti enemmän kuin itse kala kun taas sardelli maistuu puhtaasti suolaiselle kalalle. Eihän siinä muuta olekaan - suola ja kala.

        Kalakastikehan maistuu myös suolaiselle kalalle - hajusta en nyt mainitse mitään. Siinä mielessä ne voisivat hyvinkin korvata toisiaan. Thairuoassahan - jossa käytetään paljon chiliä - on kalakastike lähes korvaamaton.

        Näissä soosseissa, joihin käytetään sardellia, sen rooli on olla eräänlainen maunvahvennin. Ei niissä juurikaan se sardelli enää maistu - se vain syventää makua ja tuo siihen jonkin uuden ulottuvaisuuden. Näinhän myös kalakastike toimii. Umami, umami...


      • juntti
        crudo kirjoitti:

        Mielestäni chilissä on kaksi asiaa, mikä viehättää vähän addiktioon asti: maku ja se polttavuus. Polttavuus - kapsaisiini - on siemenissä ja marjahedelmän sisällä olevissa väliseinissä. Jos ne poistaa jää jäljelle maku ja polttavuus vähenee.

        Jos tämän reseptin olisi tehnyt meksikolaisille ei siemeniä olisi varmaan poistettu - chilin polttavuuteen tottuu ja hetken "siedätyshoidon" jälkeen maistaa jo ruoankin tulisuuden läpi. Mutta kun tässä on melko paljon chiliä - ja siis myös kapsaisiiniä - voisi olla järkevää poistaa sitä vähän ja ruoka olisi vielä maittavaakin ja chilinmakuista.

        Kyllä tähän vielä sitä "hottiakin" jää vaikka kuinka paljon. Riippuu tietysti vähän, mitä chiliä käyttää - niitä kun on useampia voimakkuusasteita, kuten tiedät.

        Pidän kyllä tulisista ruoista, mutta erityisesti chilin ja currien mausta enkä haluaisi heti ensimmäisellä puraisulla turruttaa makuaistiani.

        Joillekin chiliaddikteille oikein tulisen ruoan syönti on vähän kuin sellainen miehuustesti, mutta ei sillä meidän chiliköyhässä ruokavaliossamme ole paljoakaan tekemistä ruoan kanssa. Vähän sama kuin voiko vetäistä kossupullon yhdellä kietasulla. Ei siinäkään juoman maulla paljon herrastella.

        Jos Meksikossa, Intiassa tai Thaimaassa - osin Kiinassakin - poistaisi chilistä siemenet, veisi kyllä curryltä "munat" pois - paikallisten mielestä. Minä olisin vain iloinen - ruoka maistuu!

        Mistä lie saanut alkunsa myyttinen käsitys chilin siemenien tulisuudesta. On totta, että palon sisäpinnalla oleva ns. siemenkota erittää tulisuuden aiheuttavaa kapsaisiinia, mutta siemenissä sitä ei juurikaan ole. Siementen poistaminen ei vaikuta tulisuuteen lainkaan, toimenpiteessä kyse on lähinnä suutuntumasta ja tarjottavan eineen mielyttävämmästä rakenteesta. Tietysti käytännössä siemenet tulee yleensä poistettua samalla, kun raapaisee sen todella tulisen siemenkota-aineksen pois valmistuksen yhteydessä.
        Itse olen kasvatellut ympärivuotisesti useitakin chili-lajikkeita, ja testannut myös käytännössä tulisuusasteita. Habanero (scovillen asteikolla 10) on kotipuutarhani stydein lajike, jota suosin nimenomaan hienostuneen arominsa vuoksi, en niinkään tulisuuden asteen takia. Aromi tunkee läpi kaikesta kapsaisiini-pitoisuudestaan huolimatta, eikä sitä makua pysty jäljittelemään millään korvikkeella. Hananeronkin siemenet ovat maultaan täysin neutraaleja.
        Ylläolevan tarkoitus ei missään nimessä ole tarkoitus mollata crudoa, jonka asiantuntevat ja innostuneet huomiot monivivahteisesta kulinarismin kirjosta ovat tämän palstan ehdotonta aatelia. Maximum respect!


      • juntti kirjoitti:

        Mistä lie saanut alkunsa myyttinen käsitys chilin siemenien tulisuudesta. On totta, että palon sisäpinnalla oleva ns. siemenkota erittää tulisuuden aiheuttavaa kapsaisiinia, mutta siemenissä sitä ei juurikaan ole. Siementen poistaminen ei vaikuta tulisuuteen lainkaan, toimenpiteessä kyse on lähinnä suutuntumasta ja tarjottavan eineen mielyttävämmästä rakenteesta. Tietysti käytännössä siemenet tulee yleensä poistettua samalla, kun raapaisee sen todella tulisen siemenkota-aineksen pois valmistuksen yhteydessä.
        Itse olen kasvatellut ympärivuotisesti useitakin chili-lajikkeita, ja testannut myös käytännössä tulisuusasteita. Habanero (scovillen asteikolla 10) on kotipuutarhani stydein lajike, jota suosin nimenomaan hienostuneen arominsa vuoksi, en niinkään tulisuuden asteen takia. Aromi tunkee läpi kaikesta kapsaisiini-pitoisuudestaan huolimatta, eikä sitä makua pysty jäljittelemään millään korvikkeella. Hananeronkin siemenet ovat maultaan täysin neutraaleja.
        Ylläolevan tarkoitus ei missään nimessä ole tarkoitus mollata crudoa, jonka asiantuntevat ja innostuneet huomiot monivivahteisesta kulinarismin kirjosta ovat tämän palstan ehdotonta aatelia. Maximum respect!

        Kiitos asiantuntevasta selvennyksestä - ja lisäksi kehuista. Tulevat vähän myöhään kun olen reissaillut .

        En olekaan tiennyt noiden siementen neutraalisuudesta - olen ne ropsinut samalla pois kun olen poistanut siemenkodan väliseinät. Siinä mielessä olen aivan samaa mieltä kanssasi, että chilin aromi on siinä se paras asia eikä niinkään ylenpalttinen polttavuus.

        Sinänsä metka juttu tuo polttavuuteen tottuminen. Ennen aikaan reissasin vähän Sri Lankassa ja siellä syödään paljon currylehtiä, joita on myös eri vahvuusasteita - riippuen kai kasvupaikasta jne. Niitä syödään ruoanlaiton lisäksi jopa aivan pureskelemalla arrakin kaverina. Alkumatkasta suuvärkki turtui parista lehdestä, mutta viikon päästä niitä jo nakresi kuin aimosingaleesi ikään ja mautti niiden virkistävästä ja viilentävästä mausta.


    • ohje..

      tulee tässä. Sopii varsinkin, jos nautit hornettien kanssa riisiä.

      1 prk kermaviiliä
      1 rkl juoksevaa hunajaa (Jos käytät "kovaa" hunajaa, niin laita se hetkeksi mikroon.)
      1 tl aromisuolaa
      tabascoa maun mukaan
      2-3 rkl ketsuppia

    • Genuiini

      Kokeile näin:

      about 3-osa purnukka margariinia

      Tabasco Habanero kastiketta sen verran kunnes riittävän tulista

      2 rkl etikkaa

      1-2 rkl ketsuppia

      suolaa maun mukaan.

      Sulatetaan margariini kattilassa, ja lisätään muut ainekset.

      • kekettäjä

        erittäin paljon toimivampi kun tuo ensimmäinen.
        Siipikastikkeethan perustuu kolmelle perusasialle:
        chili, etikka ja margariini.


      • hhhhhhhhhh
        kekettäjä kirjoitti:

        erittäin paljon toimivampi kun tuo ensimmäinen.
        Siipikastikkeethan perustuu kolmelle perusasialle:
        chili, etikka ja margariini.

        olen ostanut texas pete soosia, mutta en saa kastikkeesta maistumaan läheskään niin hyviä kun siipi paikoissa, käytän voita, etikkaa mausteita ja texas peteä, vinkkejä?


      • Mokkeli

        Moi


    • Chilitys
    • siv106

      www.iherb.com löytyy kunnon tuliset mausteet ja halvalla!!

      Tuhannet suomalaiset ovat tilanneet täällä luotettavasti. Postikulut vain 6$ Suomeen asti ja käyttämällä koodia (kohtaan referral code) SIV106 saat vielä ensiostajana 5$ alennuksen!! Näin postikulusi ovat käytännössä ilmaiset! :)

      Suosittelen ainakin tätä erittäin tulista Cayenne maustetta

      http://www.iherb.com/Frontier-Natural-Products-Ground-Cayenne-90-000-Heat-Units-16-oz-453-g/30688?at=0rcode=siv106

      Ja tätä erittäin hyvää Chili kastiketta

      http://www.iherb.com/Huy-Fong-Foods-Inc-Sriracha-Hot-Chili-Sauce-17-oz-482-g/33415?at=0rcode=siv106

      Kyllä maistuu ruoka hyvältä näiden jälkeen. :) Kokeile itse

    • texaspete

      voihin se tehdään, kuumennat kattilassa voita ja liruttelet sekaan texas peteä maun mukaan, se on siinä

    • Toreron EX-kokki

      Torerossa käytetään Texas Peten sooseja, joihin vain lisätään voita sekaan... Tätä paikkaa en tosin voi suositella kenellekään.

    • BBQ kastike

    Ketjusta on poistettu 9 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      73
      2845
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      64
      2733
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1802
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1647
    5. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      16
      1610
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1580
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1422
    8. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1287
    9. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1253
    10. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1239
    Aihe