Paistettu kana

pilalla?

Paistoin eilen kanankoipia uunissa, otin ulos uunista klo 22:30 ja jätin jäähtymään pöydälle. Unohdin siihen ja laitoin jääkaappiin klo 04. Eli olivat pöydällä 5,5h. Ovatko nyt pilalla? Kuinka nopeasti valmistettu kana/liha pilaantuu, jos ei ole jääkaapissa? Kiitos!

5

3741

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ----------

      Pöpöt alkavat lisääntyä jo 60 asteessa, mikä on aika korkea lämpötila. Neuvoisin kuumentamaan ainakin kunnolla uudestaan kanan, mikäli aiot sitä syödä ja jos ei pahoja hajuhaittoja vielä syntynyt.

    • paljon paremmin..

      ..kuin raaka.
      Kypsentäessähän pöpöjä kuolee, joten uunista tullessaan liha on aikalailla puhdasta.

      Itsellenikin on joskus käynyt juuri noin, söin kylmänäkin koipia ja vatsa pysyi kunnossa ja lisäksi säilyivät jääkaapissa ihan normaaliin tapaan.
      Uudelleen lämmittämisessä taas kuolee pöpöjä.
      Joten en heittäytyisi hysteeriseksi.

      Pöpöhysteerinen laittaa varmaan lihat suoraan uunista kuumana jääkaappiin ;) ja näin vaarantaa herkemmät tuotteet jääkaapissa.

      • Hevosmies Heinonen

        Miten mahtoivatkaan isovanhempanne selvitä hengissä ilman jääkaappia. Valmiit ruuat olivat jopa päiviä komerossa, jossa ei ollut jäähdytystä? Hiukann järkeä mukaan tuossa basillikammossakin kannattaisi peräänkuuluttaa.
        Käyttäkää nyt hemmetissä silmiänne ja nenäänne, se on aistinvaraista tutkintaa. Jos ei ruoka näytä pahalle, eikä se haisekaan pahalle, on se varsin todennäköisesti syötäväksi kelpaavaa. Etenkin jos tietää valmistusajankohdan, eikä se ole paria kolme päivää vanhempi. Kesäkuumalla asia hieman muuttuu.


      • TolkkuaKiitos

        Hevosmiehen isovanhemmilla on aika lailla erilainen bakteerikanta kuin nykyisillä hevosmiehillä on. Kana pilaantuu nopeasti, kala nopeammin ja keitetty riisi kaikkein nopeiten.
        Jos haisee tai maistuu pahalle - pilantuminen on edennyt jo seuraavalle asteelle. Ripulin voi saada hempomminkin.

        Valitettava harhaluulo on se, että kypsä ruoka pilaantuu hitaammin, usein se on juuri toisin päin. Syy on se, että esim lihan kudosrakenne on rikki ja bakteerit pääsevät vapaasti mellastamaan. Ilmassa ja ympäristössä on aina bakteereja.


    • coipi

      Eivät ole pilalla. Tuskin niiden koipien käyttäytymistä jaksat muutenkaan kovin montaa päivää enää seurata.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      95
      3313
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3063
    3. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      20
      1883
    4. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1882
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      32
      1809
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      21
      1721
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1687
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1409
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1329
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1327
    Aihe