Olen menossa hienoon ravintolaan treffeille. Illalla luonnollisesti.
Jos tilaamme aperitiiveja, mikä olisi hienostunut, tyylikäs ja klassinen valinta, etten ihan nolaa itseäni? Sekä helposti juotava ja ennen kaikkea helposti lausuttava! :D En uskalla lähteä naurattamaan tarjoilijaa arvailemalla, miten ihmeessä "kir" pitäisi lausua...
Joku tyylikäs aperitiivi?
7
14108
Vastaukset
- valitsemaan
jotain sellaista, josta itse pidät jo valmiiksi. "oikeita" aperitiiveja lienee turha miettiä jos reaktiona on sitruunaa syönyt ilme, kun juoma pitää saada väkisin alas.
Ja ikävänä bonuksena kaikkein klassisimmista aperitiiveista (samppanja, dry martini) saa kovin helposti itselleen teeskentelijän leiman...- ap.
Selvä, kiitti vinkistä.
Jonkunnäköstä etikettiä näittenkin kanssa kuitenkin taitaa olla? Et ei Mimosaa illalla ym?
Voinko tilata jonkun drinksun sitten vaan aperitiiviksi, vaikka Mojiton?
- ihan vaan...
..."kir". Ei sen vaikeampaa. Jos haluat hieman ekstrajuhlavuutta, niin ota "kir royal"; mustaherukkalikööriä kuohuviinin kanssa (tavallisen valkkarin sijaan).
Tavallinen kuoharikin on ihan klassinen aperatiivi, ja on ainakin varma valinta.
Itse tykkään myös portviinistä (punainen tai valkoinen) aperatiivina, koska se on makeaa ja helppoa juoda. Mutta en ole varma, että onko se ihan "salonkikelpoinen" aperatiivi. Tietääkö joku?- ................
Minkä tyyppinen paikka on? Esim. espanjalaisessa ravintolassa sherry voisi olla hyvä valinta. Kyllä mielestäni portviini käy myös aperitiivista, vaikka sitä voi nautiskella myös jälkiruokaviininä. Kuohuviini / shampanja kyllä käy melkeen ravintolassa kuin ravintolassa. Väkeviä ei kuitenkaan oteta aperitiiveiksi, koska ne turruttavat makuaistia. Voithan toki kysyä tarjoilijalta mitä hän suosittelisi aperitiiviksi.
- ...............
Käy arkeen ja juhlaan. Tuon kun tilaat niin kayt heti maailman kansalaisesta.
- oooopp
Voit ihan kysyä tarjoilijalta jotain hyvää aperitiivia. Sinua varten ne siellä töissä on.
- 16+15
Sain joskus sellaisen ohjeen, että ruokailun yhteydessä tarjottavat alkoholijuomat makeutuvat loppua kohti. Eli aperitiivina jotain kuivaa, ruokajuomana esim. puolikuivaa ja jälkiruoan kanssa makeaa. Kuiva juoma aperitiivina kuulemma herättää ruokahalun paremmin, siksi ei yleensä siinä vaiheessa kannata valita makeaa. Jälkiruoat yleensä ovat makeita, jolloin kuiva juoma saattaa maistua liian kuivalta.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 722756
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481257
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91209