Samppanja kypsyy meren pohjassa
03.06. - 13:14 (Luotu: 13:12)
Yksi Ranskan vanhimmista samppanjan valmistajista kokeilee uutta menetelmää. Juomaa yritetään kypsyttää upottamalla se meren pohjaan.
Louis Roederer haluaa selvittää, muuttuuko kuohujuoman maku paremmaksi, kun pulloja säilytetään viileässä merivedessä. Koepullot laskettiin 15 metrin syvyyteen Mont Saint-Michelin lahteen Normandiassa.
Idea syntyi havainnosta, että lahden veden lämpötila pysyy vakaasti kymmenessä celsiusasteessa. Tämä on juuri ihanteellinen lämpö viinin säilytykseen.
STT, Reuters
Jippii!!! Nyt kaikki sukeltamaan!
Samppanja kypsyy meren pohjassa
Lontoon_trendit
2
485
Vastaukset
- Das Boot
Mitä muuten kuuluu sille laivanhylylle, josta löytyi konjakkia ja kuohuviiniä/shamppanjaa? Oli jossakin Selkämerellä muistaakseni. En sukeltaa aio, mutta utelias a-juomien säilymisen suhteen.
- voi juoda!
Sukeltaessa on muutenkin voimassa Martinin laki. Eli jokainen 10 metriä vastaa yhtä Dry Martinia typpinarkoosin takia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743022
- 712901
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171709- 241667
- 261642
- 201620
- 481307
- 381283
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91279