Eräs kemisti ystäväni kertoi minulle uuden tavan valmistaa kotiviiniä.
Kuumennetaan vesi kattilassa normaalisti, sulatetaan siihen sokeri, kaadetaan astiaan ja lisätään marjat. Mutta tässä kohtaa ei lisätäkkään vettä heti. Vaan annetaan marjojen ja sokerin olla kuumassa vedessä niin kauan kun ne ovat yli 40-asteisia.
Kuuma vesi tappaa marjoista ylimääräiset hiivat, antaa sokerille aikaa pilkkoutua mahdollisimman lyhyiksi ketjuiksi ja turvottaa/rikkoo marjat niin että perusmassa on tasajakoista.
Kun veden lämpötila alkaa lähestyä 40-astetta, lisätään loppu vesi astiaan, sekä herätetty hiiva. Eron huomaa jo parin tunnin kuluttua.
Käyminen alkaa välittömästi, ja käy sellaisella nopeudella että Turbohiivakin on siitä kateellinen. Muutaman päivän jälkeen prosessi on ohi ja voi alkaa suodatuksen/selkeytyksen.
Maku on mielestäni jopa parempi kuin ennen. Mutta muodostakaa toki jokainen oma mielipiteenne.
Kotiivinin valmistus
hieman eritavalla
1
684
Vastaukset
- JuKKa
.....
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249