Paahtosuola

crudo

Kokeilin tätä anopin aikanaan tarjoamaa uuden perunan särvintä juuri vastikään ja olipa hyvää - vaikka ei ole kyllä siitä terveellisemmästä päästä.

läskiä - vaan mistä saat enää? Käytä rasvaisempaa siansivua!
ruisjauhoja
suolaa oman maun mukaan

Pilko läskit noin 1 cm:n siivuiksi.
Sulattele niitä miedolla lämmöllä, sitten kun lihat ovat ruskistuneet lisää ruisjauhoja sen verran että rasva imeytyy jauhoihin (lisää jauhoja vähitellen). Jos rasva loppuu niin lisää vähän voita.

Ruskista jauhot - niistä pitäisi tulla vähän kuin kosteaa hiekkaa. Tuoreen leivän tuoksusta tunnet, milloin alkavat olla valmiit. Paistinpannu pois levyltä ja lisää suola.

PaahtoSUOLAn tulee olla riittävän suolaista.
Tarjoa uusien perunoiden ja voin kanssa. Kasta halkaistu uusiperuna halkaisupinnaltaan paahtosuolaan.

Voit panna tiristetyt siansivut paahtosuolakipon pohjalle ja paahtosuolan niitten päälle. Suolaisia sianpaloja on kiva onki paahtosuolan kanssa kiposta.

6

1476

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • vanha kokki

      Kunnollisen siansivun löytäminen, noita sporttipossuja ei sovi tähän evääseen käyttää, kiljuvat vain pannulle joutuessaan.
      Perinneruokaa parhaimmillaan ja toisaalta helpoimmillaan, mutta kauhistus painonhallinataisille. Sinulla on ollut oiva anoppi, ymmärtänyt hyvän ruoan päälle, mutta niin on minullakin ollut, rauha sielulleen, herkkusuu oli eläessään ja taisi hyvän ruoan päälle.

      • Kiitos kannustuksesta - omakin anoppini käristelee tätä jo pilven reunalla. Reseptin panin kuitenkin muistoihin,

        Totta tuosta possusta. Kävin hakemassa kylkisiivut kunnon lihakaupasta ja siitä huolimatta olivat melko onnettomia. Vaikka levy oli melko pienellä ja paistelin hiljakseen hiottaen paloja, tuli pannun pohjalle vain eine rasvaa. Voita täytyi lisätä, jotta jauhoihin sai oikean aromin.

        Tämä on niitä ruokia, jotka ovat parhaasta päästä "köyhän keittiön" eineitä ja sopisi jäädä käyttöön sesongin ruokalajiksi - edes juhannuspöytään.


      • Nuori kokki
        crudo kirjoitti:

        Kiitos kannustuksesta - omakin anoppini käristelee tätä jo pilven reunalla. Reseptin panin kuitenkin muistoihin,

        Totta tuosta possusta. Kävin hakemassa kylkisiivut kunnon lihakaupasta ja siitä huolimatta olivat melko onnettomia. Vaikka levy oli melko pienellä ja paistelin hiljakseen hiottaen paloja, tuli pannun pohjalle vain eine rasvaa. Voita täytyi lisätä, jotta jauhoihin sai oikean aromin.

        Tämä on niitä ruokia, jotka ovat parhaasta päästä "köyhän keittiön" eineitä ja sopisi jäädä käyttöön sesongin ruokalajiksi - edes juhannuspöytään.

        Virossa näkee usein paksuläskistä sianlihaa. Ostosristeily Tallinnaan voisi tuottaa tulosta?


      • Poro Tallinnasta
        Nuori kokki kirjoitti:

        Virossa näkee usein paksuläskistä sianlihaa. Ostosristeily Tallinnaan voisi tuottaa tulosta?

        Läskiä eli pekkiä löytyy niin palana kuin myös valmiiksi siivutettuna. On ihan naturellia, valkosipulilla (küüslaugupekk) ja myös paprikalla maustettua (ns. Unkarin läski eli Ungari pekk). Kyseessä on siis puhdas läski, josta ei mitään turhaa lihaa löydy.


      • Poro Tallinnasta kirjoitti:

        Läskiä eli pekkiä löytyy niin palana kuin myös valmiiksi siivutettuna. On ihan naturellia, valkosipulilla (küüslaugupekk) ja myös paprikalla maustettua (ns. Unkarin läski eli Ungari pekk). Kyseessä on siis puhdas läski, josta ei mitään turhaa lihaa löydy.

        Olen muuten ostanut muutaman kerran sitä Unkarinläskiä. Ensi kerralla kun sen näin luulin sitä joksikin juustonkimpaleeksi kun ei näyttänyt sianihralta ainakaan ensikopelolla.

        Se on verrattoman hyvää ruoanlaittoon ja antaa aivan erinomaisen pohjan esimerkiksi paistinperunoille. Vahinko vain, ettei säily kovin pitkään kaapissa - vaan ei sen kuulukaan, kulutukseen vain!


      • *pappa*
        crudo kirjoitti:

        Olen muuten ostanut muutaman kerran sitä Unkarinläskiä. Ensi kerralla kun sen näin luulin sitä joksikin juustonkimpaleeksi kun ei näyttänyt sianihralta ainakaan ensikopelolla.

        Se on verrattoman hyvää ruoanlaittoon ja antaa aivan erinomaisen pohjan esimerkiksi paistinperunoille. Vahinko vain, ettei säily kovin pitkään kaapissa - vaan ei sen kuulukaan, kulutukseen vain!

        norjalaiset hakee r-sikaa suomenpuolelta naturellina tai vähän savustettuna


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      68
      2650
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      62
      2582
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1520
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1177
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1096
    Aihe