Muutama vinkki tarpeen ensimmäistä kertaa Italiaan matkustavalle. Millainen systeemi paikallisissa ravintoloissa? Mennäänkö tiskille (banco) ja tehdään tilaus siellä ja maksetaan ruoka. Sitten syömään? Vai onko joku hovimestari tai vastaava joka vie pöytään ja kiikuttaa ruokalistan? Tai voiko vastaavasti itse saapastella muina miehinä vapaan näköiseen pöytään ja alkaa katsella ruokalistaa tai tarjoilijaa?
Neuvoista kiitollinen.
Milano - Lago di Maggiore
Ruokakulttuuri
1
451
Vastaukset
- tarjoilija/henkilökunta
tai paikan isäntä/omistaja näyttää vapaan pöydän, tai esittää eleellä että asiakas voi istuutua mihin vapaaseen paikkaan haluaa. Yleinen käytäntö on, että asiakas sisälle tullessaan pysähtyy oven lähistölle ja odottaa että henkilökunta "huomaa" hänet. Tämä ei normaalisti erinomaisen palvelukulttuurin omaavassa Italiassa kestä kauan.
Ruokalista tuodaan yleensä pöytään, jos kyseessä ei ole ns. "puhuvan ruokalistan paikka" :-). Joissain paikallisissa ruokapaikoissa ei ole kirjoitettua ruokalistaa vaan tarjoilija kertoo mitä kunakin päivänä on tarjolla. Nämä paikat ovat yleensä niitä kaikkein aidoimpia ja mielestäni myös parhaita, mutta vaikeuksia saattaa tulla jos ei ymmärrä italiaa...
Jos menet baariin/kahvilaan jossa myytävät tuotteet ovat tiskissä nähtävillä, valitse ensin haluamasi, mene sitten kassalle maksamaan valintasi ja sitten kuitin kanssa tiskille tilaamaan.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista897627- 1055522
- 2664738
- 484662
- 653382
- 502768
- 582447
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222408Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292372- 412244