Raparperiviini on helppo ja nopea valmistaa,mutta
maku saisi olla parempi.Olen pannut käymispussiin
raparperien lisäksi rusinoita 1 kg ja mansikoita 1.5 kg. kävi kuohukäyntiä viikon ja hitaammin toisen.Ominaispaino oli -5 .Maku ei rapea,
millä maustaisin sokerin lisäksi.Sopisiko joku
mehu tai muu makeuttamisaine?Viinini tein
Suomen Kotipanimo Oy:n ohjeiden mukaan.
raparperiviini
1
1827
Vastaukset
- Kotiviinin ystävä
Raparperiviinissä saa maistua raparperi. Yleensä kun teen sitä, olen laittanut raparperia ja rusinoita sekä jotain mehua, jos on jäänyt käyttämättä, esim. karviaismehua. Sokerilla maustaminen kyllä parantaa makua ja tietenkin viinin kypsyminen kellarissa muutaman kuukauden. Maustan viinit hedelmäsokerilla. Laittaisin noin kuivaksi käyneeseen viiniin sitä 1,5 pakettia (jos on 30 litran pytty).
Makuasia tämä viinikin. Mieheni pitää vähiten raparperiviinistä, omasta mielestäni se on aivan ok ja voin juoda sitä siinä kuin muitakin.
Tämän kesän raparperiviini on vielä tekemättä. Odottelen mansikkasadon kypsymistä ja otan mansikat tänä vuonna mukaan viiniin ekaa kertaa. Toivottavasti se ei ole vikatikki.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 642773
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241657
- 201600
- 191518
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259