Hei, kuka osaa vielä valmistaa juustoa itse?? Kaipaan teko-ohjeita sekä vuohenjuustolle että myös lehmänmaidosta valmistettavalle juustolle. Kaikki mahdolliset ohjeet on tervetulleita.
Juuston valmistus
7
4618
Vastaukset
- Mualaistollo
Ota suurin kattila. Kuumenna muutama litra maitoa ja laita sekaan vähän juustonjuoksutinta. Sitä saa hyvinvarustetuista marketeista ja annostusohje on pullossa.
Kun massa ja hera ovat erottuneet, laita vähän suolaa sekä valuta ja puristele massasta liika neste pois, mutta ei liian kuivaksi asti. Massa saa olla notkeaa. Tuloksena on juustomassapallo. Jos tuosta pallosta taputtelee leipälapiolle litteän kakun ja paistaa avotulen loimussa molemmin puolin täplikkääksi, niin siitä tulee leipäjuusto.- Helmikuttu
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
- voi, jos ...
Helmikuttu kirjoitti:
Kokeilenpa heti viikonloppuna. Voiko juuston paistaa kotiuunissa?
jos teet nuotion uuniin, ja loimutat juuston siinä, heh :-)
Tai ehkä grillivastuksilla saisi noita ruskeita täpliä? Kokeile ja kerro, miten onnistui! Raaka-ainehan on halpaa, ja varmasti syötävää joka tapauksessa.
- itsetehtynä
1 litra kokomaitoa
200 g kokomaito-jugurttia (kreikkalaista, turkkilaista tai muuta maustamatonta)
Kiehauta maito. Lisää heti jugurtti liedellä, sekoita aineet keskenään. Anna jäähtyä. Odota kunnes hera eroaa muodostuvasta juustosta. Ota hera talteen. Sitä voi hyvin käyttää juomana tai leivontaan. Siinä on paljon ravintoaineita, ei pidä heittää pois.
Ota suuri siivilä ja laita siihen harsokangasta tai ohuempi keittiöpyyhe. Laita juusto valumaan siivilään kankaan päälle. Voi valuttaa myös Melitta-paperin läpi siivilässä.Lopuksi voi vielä puristella juustoa, mutta ei liikaa, ettei siitä tule liian kuivaa. Tämä juusto maistuu erittäin hyvältä, maku on kermaisen pehmeä.Juustoa voi hyvin säilyttää viikon jääkaapissa foliolla peitettynä, tulee vain paremmaksi.Hyvää esim.viipaloitujen tomaattien kanssa, päälle hiukan öljyä ja balsamico-kastiketta ja mustaa pippuria myllystä. Tai salaattien lisäkkeenä.- Helmikuttu
Kuulostaa herkulliselta! :-)
Kiiots! - vielä..
Massan voi maustaa tekovaiheessa vaikkapa rouhitulla rosepippurilla tai viherpippurilla. Näin saa vaihtelua. Mausteena voi käytttää mitä tahansa maustetta. KUkin omien makutottumustensa mukaan.
- vieläkö löytyisi rahkan val...
olen kahlannut koko kirjaston keittokirjat läpi eikä löytynyt juuston teko ohjetta,eikä pirkka,ei ruokamaailma ja tässä se nyt oli.kiitos
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih465287Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5311812Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591018- 77953
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53931- 59870
- 228824
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50813Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58748