Lapsena ukkini valmisti lantusta, sian kylkisiivusta (savustetusta, ehkä...?) uunipadassa taikinakuoren alla taivaallista herkkua, jota kutsui lantturiätikäksi. Söimme sitä milloin kylmänä leivän päällä, milloin kuumana perunoiden kanssa. Mieletäni lihan ja lantun suhde oli puolet ja puolet. Olen kokeillut erilaisia variaatioita, mutta en ole tavoittanut ukin tekemän herkun makua lähellekkään. Siis, jos joku tietää ohjeen tähän lanuutriätikkään (nimi voi olla myös joku muu) niin olisin tosi iloinen saadessani sen.
ps. lantut ja liha oli siinä herkussa ohuina siivuina. Vesi nousee kielelle pelkästä ajatuksesta.
lantturiätikkä
2
577
Vastaukset
- lanttukukko
Tuo ohjehan kuulostaa lantusta tehdyltä patakukolta. Ihan kiva ajatus, täytyy kokeilla.
Makuasiasta mieleen tuli muutamia mahdollisuuksia:
olisikohan ukkisi laittanut mausteeksi myös hieman sokeria? Perinteisestihän kukkoihin yms ei juuri muita mausteita suolan lisäksi ole käytetty. Toinen asia on valmistusastia, valurautapata antaa oman arominsa. sitten on vielä kuoritaikina, onko se hapanleipätaikinaa vai happamatonta ruistaikinaa.
Savukylki on varmaan tuohon erinomainen valinta.
Täytyykin varmaan tehdä lanttukukkoa tai kokeilla tätä ukkisi ohjetta, sopiva valurautapatakin löytyy. =) - kkkkkkkkkkkkkkkkk
... läski oli läskisempää ja lantutkin maistui lantuilta, suolaakaan ei säästetty, ja todella pitkään haudutettiin.
Ihan entiseen lopputulokseen on ed. mainituista syistä vaikeaa päästä, mutta lähelle pääsee kun ei läskiä säästä ja voitakin voi vähän vuolla lanttusiivujen väliin, hiukan valkipippuria ja reilustisuola, kuoreen VAIN ruisjauhoja, vettä ja suolaa
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91460- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096