Leseletut:
- vehnänleseitä (½-1 dl)
- vettä (2-3 dl)
- kermaa (½-1 dl)
- kananmuna (1 kpl)
- majoneesia (pari rkl)
- voita (paistamiseen)
Tarvitset tehosekoitinta! Vatkaa sillä vesi ja vehnänleseet keskenään ja
anna leseiden turvota n. 10 min. Sekoita sitten uudestaan, lisää kananmuna,
majoneesi ja kerma. (Älä epäröi, majoneesi oikeasti kuuluu tähän reseptiin!)
Paista pannulla voissa; paistoaika on huomattavasti pidempi kuin
normaaleissa letuissa, joten anna paistua varsinkin ensimmäiseltä puolelta
kunnolla, ennen kuin alat kääntää lettua. Se menee helposti rikki! Muista
sekoittaa taikinaa tehosekoittimella aina juuri ennen kuin kaadat uudet
letut pannulle, sillä muuten leseet jäävät möykyiksi astian pohjalle ja
letuista tulee huonoja! Ripottele makeutusainetta pinnalle nauttiessa...
mmm.
Huom! Resepti sopii myös pinaattilettujen tekoon: tällöin lisää muutama
reilu kourallinen pinaattia taikinaan ja survo tehosekoittimella. Myös
mustikoita tms. voi käyttää samalla tavalla.
resepti: LESELETUT
ulpukka70
0
893
Vastaukset
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 743052
- 712921
- 681842
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä191772- 271681
- 241667
- 201640
- 481317
- 381293
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91289