Kurkku- ja perunasalaatin

resepti?

Olisko kellään aidon itävaltalaisen kurkku- ja perunasalaatin ohjetta? Nämä molemmat jäivät itävallan reissulta mieleen, voisin tehdä niitä kotonakin. Olisi kiva tehdä ihan aidon reseptin mukaan.

6

1947

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kartoffelsalat

      Mies on kokki mutta en nyt juuri pääse kysäisemään, kuinka se noita tapaa tehdä. Oliko siinä salaatissa siis kurkkua ja perunaa yhdessä vai oliko ne erillisiä salaatteja?

      Mielestäni ukko tekee perunasalaatin ihan yksinkertaisesti, keittää perunat, viipaloi ja laittaa sekaan usein vähän lihalientä ja sitten tietysti öljyä. Ei siis mitään majoneesia. Sipulia, ruohosipulia ja kapristakin. Kurkkusalaatin se tapaa tehdä tsatsikina eli raastettua kurkkua, valkosipulia, pippuria ja ranskankermaa ja sauerrahmia (=kermaviilin tapaista).

      Mutta ehkä jollain on parempia ohjeita.

      • eri salaateista

        Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.

        Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.

        Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).

        Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)

        Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena.


      • Kartoffelsalat
        eri salaateista kirjoitti:

        Kyse on nimenomaan kahdesta erillisestä salaatista: kurkkusalaatista ja perunasalaatista.

        Kurkkusalaatissa kurkut oli viipaleina, kuten olisi leikattu leivän päälle, maku tsatsikimanen eli varmaan samanlaiset aineet.

        Perunasalaatti oli tosiaankin ihan simppeliä. Tuo lihaliemi ja öly varmaan selittää sen kepoisen maun (verrattuna majoneesipohjaisiin).

        Kiitos, jos löytyy tarkempia, erilaisia ohjeita, niin en pistä pahakseni niitäkään:-)

        Pakko vielä sanoa, vaikkei asiaan kuulukaan: olin positiivisesti yllättynyt Schnitzeleistä. Ei läheskään niin raskaita ja rasvaisia kuin Suomessa. Se kuorrutus oli onnistuttu pitämään tarpeeksi ohuena.

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!


      • kokeillakin
        Kartoffelsalat kirjoitti:

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!

        Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.

        Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-)


      • Kartoffelsalat
        kokeillakin kirjoitti:

        Kiitti vinkistä, voisin hyvin kokeilla snitseliä kotonakin. Onkohan väliä missä öljyssä paistaa? Kaapista löytyvistä valitsisin rypsiöljyn.

        Perunat oli siellä myös tosi hyviä, mutta onhan ne kun voisulalla voitelee:-)

        Rypsi- tai auringonkukkaöljy käy oikein hyvin paistamiseen. Ole vaan tarkkana, ettei kuumene liikaa, jottei snitseli heti kärvenny tai koko öljy syty tuleen..;-/. Oliiviöljyssä ei kannata paistaa, kun se ei niin kestä kuumentamista. Joissakin rafloissa täällä kyättävät myös pähkinäöljyä, mutta se on melkoisen kallista..Kannattaisi se liha ostaa ihan tiskiltä ja pyytää myyjää laittamaan se "kuntoon", mielestäni Suomessa ei oikein tahdo saada valmiiksi pakattuina kunnon snitseleitä.

        Kokeile ihmeessä. Ne perunat kannattaa tosiaan pyöräyttää voissa ja lisätä persiljaa, sitten saat ihka aidon itävaltalaisruuan.

        Tässähän tulee jo nälkä, jospa ukkeli pyöräyttäisi snitselit tänään ;-)


      • on aina vasikkaa , jos muuta
        Kartoffelsalat kirjoitti:

        Olen kyllä syönyt täällä muunkinlaista kurkkusalaattia, joka ei ollut tsatsikipohjaista vaan siinä taisi olla tilliä ja sitten öljyä. Kokeilemaan vaan ja perunasalaattiin tietysti sitten suolaa ja pippuria maun mukaan.

        Snitselin teko on taitolaji mutta kokeileppa tehdä itsekin. Tarvit vaan hyvän snitselin (ohueksi nuijittu, kengännumero 42 ;-). Sitten paneroit jauhoissa (joissa suolaa ja pippuria), uitat munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Painele huolellisesti niin, että kaikki peittyy. Sitten pannulle todella reilusti öljyä ja snitseli sinne. Tärkeää on "huljuuttaa" sitä koko ajan öljyssä, silloin siitä paneroinnista tulee rapea. Kyytipojaksi keitetyt perunat, jotka voit paistaa vielä nopeasti pannulla voissa ja persiljassa. Puolukkahilloa ja eikun syömään!

        se pitää ilmoittaa.
        http://recipesbycindy.homestead.com/Schnitzel.html
        ja muuta herkkua tykötarpeeksi
        http://recipesbycindy.homestead.com/Kartoffelsalat2.html
        http://www.kehlsteinhaus.com/english/theroad.asp?page=2


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      69
      2663
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      63
      2614
    3. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      68
      1772
    4. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1597
    5. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      20
      1530
    6. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      9
      1460
    7. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      15
      1372
    8. Millainen meno

      Viikonloppuna? Mulla hirvee vitutus päällänsä. Onko muilla sama tunne??
      Ikävä
      38
      1223
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      8
      1187
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      25
      1106
    Aihe