Luumujahan voi säilöä esim. rommiin, ja tarjota sitten esim. kermavaahdon kanssa. Entä voiko sokeriliemeen säilöä, vai onko alkoholi säilyvyyden kannalta oleellinen? Ja mitkähän mahtavat olla sokerimäärät, esim. litralle luumuja.
Entä omenat, voiko niihin soveltaa yllä mainittuja säilöntätapoja (alkoholi ja sokeriliemi)? Hillot, mehut ja soseet ei jaksa innostaa..
Omenat ja luumut alkoholiin tai sokeriliemeen?
1
5740
Vastaukset
Ilman alkoholia en ole säilönyt, mutta sekä rommiin, että kirkkaaseen viinaan kyllä. Molemmissa tapauksissa alkoholi oli 60%. Teimme näin:
Purkin pohjalle kerros luumuja ja omenanlohkoja, sokeria kuin lumeksi pinnalle ja alkoholia perään siten että hedelmät peittyvät. Ja näin jatketaan kerros kerrokselta. Lopuksi pannaan purkkiin este, esim mehutölkistä leikattu muovinpala, joka estää hedelmiä nousemasta liemen pinnan yläpuolelle.Mahdollisesti kivi painoksi. Valitettavasti tämän tarkempaa ainesmäärätietoa ei minulla ole. Jos jää happamaksi lisää seuraavana vuonna sokeria, mikäli teet potin saman puutarhen hedelmistä.
Valmiin tuotteen alkoholiprosenttia en ole koskaan mitannut, mutta kyllä alkoholin aistii. Kuvailisin puhtia lähinnä sherryn tai portviinin tapaan lämmittäväksi.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 692733
- 632674
- 681792
- 241627
- 201550
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91490- 151392
- 481247
- 381233
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81207