Ohjeet hävinny

Fidel.Gastronomi

Ankkaa punaviinissä? Saisko apuja tietäjiltä?

9

4464

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Eiköhän tuon ohje ole ihan sama kuin punaviinikukon ohje, mutta kanan tilalle ankka.

      Vaan kyllä ankkavainaalle arvokkaampiakin ruokalajeja löytyisi, jos niitä tarkoitat.

      Se alkuperäinen ankkaa punaviinissä lienee Canard au Madiran-niminen ruokalaji eli yleensä mainittuna ankankoipiconfit Madiran-viinikastikkeella. Ankankoipi sivellään hunajalla ja paistetaan omassa rasvassaan, koivelle tehdään Madiran-viinnistä kastike.

      Ikävä kyllä en löytänyt nyt tähän lähtöön sopivaa reseptiä suomeksi enkä edes linkkiä englanninkielisille sivuille, ranskalaisille en kehtaa edes tarita.

      • kynttilä-päivälliselle

        tarvitaan:
        2 ankankoipea, rasvaa, suolaa, pippuria, valkosipulia, keitettyjä perunoita
        Toiset poistaa rasvan koivista, mikä kyllä on vahinko, sillä hyvän ankanlihan rasva antaa lihalle (tai koiville) hyvän maun.Koivet maustetaan suolalla ja pippurilla ja paistetaan kullanruskeiksi. Jos käyttää rintapaloja, on hyvä reijittää ruutuihin nahkapuoli ensin, niin rasvaa tulee pannulle ja tarttuu sitten toiseenkin puoleen. Rintapalat paistetaan ensin nahkapuolelta 5-6 minuuttia, sitten toiselta puolelta.Sitten voi sivellä lämmitettyä hunajaa pintaan ja laittaa lihat uuniin 45 minuutiksi, lämpö vain 80 astetta.
        Lisäksi tarjotaan paistinperunoita sian ihrassa paistettuna ja valkosipulilla maustettuna. Perunoiden päälle ripotellaan runsaasti pienennettyä persiljaa. Myös paistetut sienet sopivat seuraksi, samoin vihreät herneet keitettynä,hippu voita sekaan.Madiran-viinejä on erilaisia, sen juomme ruokaviininä, on tietysti hyvää soosinakin, jolloin sitä kaadetaan paistoliemeen ja keitetään kokoon sillä aikaa kun liha vetäytyy 80 asteessa.Bon appetit!


      • ruoanlaitto on ainakin
        kynttilä-päivälliselle kirjoitti:

        tarvitaan:
        2 ankankoipea, rasvaa, suolaa, pippuria, valkosipulia, keitettyjä perunoita
        Toiset poistaa rasvan koivista, mikä kyllä on vahinko, sillä hyvän ankanlihan rasva antaa lihalle (tai koiville) hyvän maun.Koivet maustetaan suolalla ja pippurilla ja paistetaan kullanruskeiksi. Jos käyttää rintapaloja, on hyvä reijittää ruutuihin nahkapuoli ensin, niin rasvaa tulee pannulle ja tarttuu sitten toiseenkin puoleen. Rintapalat paistetaan ensin nahkapuolelta 5-6 minuuttia, sitten toiselta puolelta.Sitten voi sivellä lämmitettyä hunajaa pintaan ja laittaa lihat uuniin 45 minuutiksi, lämpö vain 80 astetta.
        Lisäksi tarjotaan paistinperunoita sian ihrassa paistettuna ja valkosipulilla maustettuna. Perunoiden päälle ripotellaan runsaasti pienennettyä persiljaa. Myös paistetut sienet sopivat seuraksi, samoin vihreät herneet keitettynä,hippu voita sekaan.Madiran-viinejä on erilaisia, sen juomme ruokaviininä, on tietysti hyvää soosinakin, jolloin sitä kaadetaan paistoliemeen ja keitetään kokoon sillä aikaa kun liha vetäytyy 80 asteessa.Bon appetit!

        meillä keventynyt niin, että emme reseptistä poiketen sivele lihaa hunajalla, emme syö paistettua perunaa lisäksi. Teen ison vihreän salaatin ja pilkon sen pieneksi, laitan lautaselle ja sen päälle rapeat ankanrintapalat, jotka tällä tavalla paistettuna (6 6 min, ja uunissa 45 min. 80 astetta)jäävät vielä hiukan punertaviksi sisältä.Punaisella ja keltaisella paprikalla tuoreena tai munakoisolla paistettuna rullilla voi laittaa lautasen nätiksi.


      • ettei ohjeellasi
        ruoanlaitto on ainakin kirjoitti:

        meillä keventynyt niin, että emme reseptistä poiketen sivele lihaa hunajalla, emme syö paistettua perunaa lisäksi. Teen ison vihreän salaatin ja pilkon sen pieneksi, laitan lautaselle ja sen päälle rapeat ankanrintapalat, jotka tällä tavalla paistettuna (6 6 min, ja uunissa 45 min. 80 astetta)jäävät vielä hiukan punertaviksi sisältä.Punaisella ja keltaisella paprikalla tuoreena tai munakoisolla paistettuna rullilla voi laittaa lautasen nätiksi.

        ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
        Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus.


      • punaviinissä uittaminen
        ettei ohjeellasi kirjoitti:

        ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
        Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus.

        ei mielestäni ole paras tapa ankanlihaan. En vain halunnut sitä mainita.Siinä mielessä vastaukseni koski aloittajan kysymystä. Mutta kuitenkin, se on vain minun mielipiteeni.


      • punaviinissä uittaminen kirjoitti:

        ei mielestäni ole paras tapa ankanlihaan. En vain halunnut sitä mainita.Siinä mielessä vastaukseni koski aloittajan kysymystä. Mutta kuitenkin, se on vain minun mielipiteeni.

        Juuri tähän viittasin omassakin viestissäni: voi tietysti tehdä canard-au-vin'in, mutta ei se oikein makujen kannalta toimi ankan parhaaksi.

        Mutta yllä oleva resepti on hieno ja klassinen tapa valmistaa ankkaa ja tähän voi tehdä punaviinikastikkeen, jolloin saa aikaan ankkaa punaviinissä - vaikkakaan ei samassa muodossa kuin cog-au-vin olisi eli "punaviinissä uitettuna" kuten edellinen kirjoittaja oikein viittasi.

        Ankka on paljon rasvaisempi, voimakkaampi ja maukkaampi otus kuin kana, joten jo ankanliha itsessään on maukkaampaa ilman voimakasta punaviinipohjaista patakastiketta, johon maut hukkuisivat. Erityisesti kun ankanrasvaan yhdistetään jotain makeaa ja suolaista - hunaja ja punaviini - saadaan tavoiteltuja makuyhdistelmiä.


      • kuin crudo
        crudo kirjoitti:

        Juuri tähän viittasin omassakin viestissäni: voi tietysti tehdä canard-au-vin'in, mutta ei se oikein makujen kannalta toimi ankan parhaaksi.

        Mutta yllä oleva resepti on hieno ja klassinen tapa valmistaa ankkaa ja tähän voi tehdä punaviinikastikkeen, jolloin saa aikaan ankkaa punaviinissä - vaikkakaan ei samassa muodossa kuin cog-au-vin olisi eli "punaviinissä uitettuna" kuten edellinen kirjoittaja oikein viittasi.

        Ankka on paljon rasvaisempi, voimakkaampi ja maukkaampi otus kuin kana, joten jo ankanliha itsessään on maukkaampaa ilman voimakasta punaviinipohjaista patakastiketta, johon maut hukkuisivat. Erityisesti kun ankanrasvaan yhdistetään jotain makeaa ja suolaista - hunaja ja punaviini - saadaan tavoiteltuja makuyhdistelmiä.

        taas kerran. Ollaan ostettu Barbarie-ankkaa melko kalliista paikasta aikaisemmin, nyt löydettiin tavallisesta kaupasta juuri tätä hyvää ankkaa 6-7 Eur paketti, jossa oli 300-370 gr eli 2 rintapalaa pakkauksessa. Kun syömme vain salaattia sen kanssa, uppoaa kumpaankin tuollainen paketillinen, mutta sitten ollaankin täynnä ja tyytyväisiä kuin puutiaiset. Vähäruokaiset saavat 1 paketista tietysti koko perheelle.


      • melko lailla
        ettei ohjeellasi kirjoitti:

        ole mitään tekemistä ap:n kysymyksen kanssa.
        Omista jutuista olisi hyvä tehdä aina uusi avaus.

        järjen vastaista tai ainakin hyvän maun vastaista lähteä pilaamaan ankka valmistamalla se samalla tavalla kuin kukkoa viinissä.

        Ankka vaatii miedon kypsentämisen, ja liha on syytä jättää sisältä roseeksi.

        Mutta jos ehdoin tahdoin haluaa mennä pilaamaan ankkansa, ei mikään estä noudattamasta reseptinä kukkoa viinissä, mutta kukon/kanan tilalla käyttää ankkaa.

        Mutta kannattaa syyttää vain itseään lopputuloksesta.


      • t-puoli vankka
        melko lailla kirjoitti:

        järjen vastaista tai ainakin hyvän maun vastaista lähteä pilaamaan ankka valmistamalla se samalla tavalla kuin kukkoa viinissä.

        Ankka vaatii miedon kypsentämisen, ja liha on syytä jättää sisältä roseeksi.

        Mutta jos ehdoin tahdoin haluaa mennä pilaamaan ankkansa, ei mikään estä noudattamasta reseptinä kukkoa viinissä, mutta kukon/kanan tilalla käyttää ankkaa.

        Mutta kannattaa syyttää vain itseään lopputuloksesta.

        http://www.kookas.fi/articles/read/6939


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Sun ja kaivattusi

      ikäero? Kumpi vanhempi, m vai n?
      Ikävä
      102
      1737
    2. Kesän odotuksia hyrynsalmella

      Kyllä kesällä hyrynsalmellakin on mahdollisuus osallistua kylän menoon monella tavalla . On kaunislehdon talomuseolla
      Hyrynsalmi
      15
      1541
    3. Tämän hetken

      Terveiset kaivatullesi ⬇️
      Ikävä
      140
      1474
    4. Kai sä näät

      Ku sua katson et olen aika rakastunut. Rakkaus ei vain ole aina niin yksinkertaista
      Ikävä
      98
      1420
    5. Katsotko mieluiten

      Kaivatussasi mitä?
      Ikävä
      78
      1361
    6. Mikä on ollut

      Epämiellyttävin hetki sinun ja kaivattusi romanssissa?
      Ikävä
      118
      1205
    7. Anne Kukkohovi ei myykkään pikkuhousujaan

      Kyseessä oli vain markkinointitempaus. Anne höynäytti hienosti kaikkia ja Onlyfans-tilinsä tilaajamäärä lähti jyrkkään n
      Maailman menoa
      274
      1121
    8. Vieläkö sä toivot

      Meidän välille jotain?
      Ikävä
      69
      1021
    9. Pidätkö kaivatustasi

      Minkä vuoksi erityisesti? Mikä hänessä vetoaa?
      Ikävä
      38
      992
    10. Voi Rakas siellä

      Olet ollut mun ajatuksissa taas koko päivän. Olet ihmeellinen kertakaikkiaan ja arvostan sinua niin paljon❤️Minulla ei o
      Tunteet
      18
      985
    Aihe