Onko mitään mahdollisuutta vähentää viinistä sen käydessä happamuutta?
Voiko lisätä jotain emäksistä ainetta?
Maha ei kestä hapokasta viiniä!
Happamuuden
6
1068
Vastaukset
- eli kalkkia
saa alan myymälöistä.
- viinistä, niin
älä anna käydä loppuun asti; lopeta käyminen noin2-3 kuplaa minuutissa ja tai sitten jälkimakeuta, eli lisäät viiniin sokeria sen ollessa muuten valmista.
- mielellään ottaisin
vinkkejä minäkin.
- Se auttaa määrittelemään ma...
ominaispainomittari näyttää sopivan asteen. On se ohje siitä valmispakkauksesta tai sitten marjojen käymispakkauksesta.
Jos oikein muistan, niin yleisin kotiviinin suosittu makeusaste on 15 ominaispainomittarilla mitattuna VALMIINA. Se pätee todellakin. Se maistuu aina kaikille eri aineiksilla, olipa kuivapakattu, pakastettu tai tuore.Ominaispainomittari todella on avuksi, vaikka oma suun maku on. Jos joku tykkää kuivana viiniä, niin kannattaa pullottaa ensimmäistä pari pulloa sellaisenaa, ja sitten vasta makeuttaa vaikkapa 5 sokeriliuoksella ja siirtyä lisää sitten makeuttamaan lopulta 15 . On koettu ja maistettu, todella makuasia eri ihmisillä. Toinen kuivana ja taas toinen puolimakeana tai sitten makeana. - em. nick
Se auttaa määrittelemään ma... kirjoitti:
ominaispainomittari näyttää sopivan asteen. On se ohje siitä valmispakkauksesta tai sitten marjojen käymispakkauksesta.
Jos oikein muistan, niin yleisin kotiviinin suosittu makeusaste on 15 ominaispainomittarilla mitattuna VALMIINA. Se pätee todellakin. Se maistuu aina kaikille eri aineiksilla, olipa kuivapakattu, pakastettu tai tuore.Ominaispainomittari todella on avuksi, vaikka oma suun maku on. Jos joku tykkää kuivana viiniä, niin kannattaa pullottaa ensimmäistä pari pulloa sellaisenaa, ja sitten vasta makeuttaa vaikkapa 5 sokeriliuoksella ja siirtyä lisää sitten makeuttamaan lopulta 15 . On koettu ja maistettu, todella makuasia eri ihmisillä. Toinen kuivana ja taas toinen puolimakeana tai sitten makeana.Kannattaa hankkia apteekista tai vastaavasta, mistä saa liitua tai kalkkia. Jos tarkoitat raparperista tehtyyn kotiviiniin. Itse en ole kokeillut, olin vaan lukenut jostain.
- ovat eri asioita
em. nick kirjoitti:
Kannattaa hankkia apteekista tai vastaavasta, mistä saa liitua tai kalkkia. Jos tarkoitat raparperista tehtyyn kotiviiniin. Itse en ole kokeillut, olin vaan lukenut jostain.
vaikka molemmat vatsaa korventavatkin. Kuivuus poistuu sokerilla - en ole koskaan tarvinnut ominaispainomittaria; ihmisille myydään kaikkea turhaa; jos ei suu maista makea/kuiva astetta niin sitten tietty täytyy moinen hankkia.
Olen kokeillut hapokkuuteeneen kalkkia, ns. viiniliitua, ihan tavallista valkoviiniä tehdessäni - ehkä se hieman auttoi. Samalla jätin sitruunahaposta puolet pois; kyllä seon mielestäni pehmentänyt makua.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742892
- 642753
- 681812
- 241647
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171639- 201580
- 181464
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249