Usein kuulen sekä harrastelijoilta, että myös kotiviinituotteiden valmistajilta, että käymislämpötilani on ehdottomasti liian korkea, se kun on jopa yli 30 astetta.
Koskaan ei ole hiiva "palanut", ja kysynkin, että mitä haittaa siitä, korkeasta lämpötilasta on, kun kukaan ei ole koskaan sitä sanonut.
Myös maku on aika lailla sama.
Käymislämpötila
JuKKa
1
4710
Vastaukset
Pakkausten valmistajat ilmoittajat ainakin, että viinihiiva ei enää toimi kunnolla, jos mäskin lämpötila ylittää 25-27 astetta ja samalla myös kaikki viinin aromiaineet "palavat" pois viinistä ja sen maku muuttuu pahaksi.
Viininvalmistuksessahan valkoviinin käymislämpötila pidetään tosi alhaisena - jopa alle kymmenessä asteessa - mutta käymisaika onkin silloin paljon pidempi kuin malttamattomilla kotitarhureilla. Tämä nimenomaan makusyistä - viinissä halutaan säilyttää mahdollisimman paljon hedelmäisyyttä ja aromia.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249