Kysyisin ihan tällaista, oma järki sanoo, että näin on mutta miten muiden järki/kokemus.
Kun viini on valmista ja se lapotaan ja sitten lisätään pysäyttäjää ja kirkastetta ja lapotaan taas ja joissakin vielä kerran, niin, jos unohtuu muutamiksi päiviksi nämä lappoamiset, niin kerääkö se kitkerää makua näistä pohjalle saostuneista jämistä.
Näin varmasti on, mutta onkohan se kuinka merkittävää.
Viinin kitkeryys/paha maku
1
2770
Vastaukset
Teen itse viiniä Zilga-rypäleistä ja annan puristetun marjamassan olla tarkoituksella useita päiviä käymisen jälkeen astian pohjalla. Tämä antaa pehmeyttä ja täyteläisyyttä viiniin. Lisään ensin tammilastut ja sitten n. viikon kuluttua lappoan viinin poistaakseni pohjasakan. Tammilastut saavat olla vielä 3-6 kk kypsyttämässä viiniä.
Ei ole kitkerää, vaan maistuu punaviiniltä. (Sitähän se onkin)
Ps. käytän pelkkää jalohiivaa ilman minkäänlaisia ravintosuoloja, pektolaaseja, keskeyttimiä , selkeyttäjiä ym.
-Pullot aivan täyteen, ettei viini hapetu säilytyksessä, joten en lisää edes rikkidioksia!
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259