Sokeritonta olutta?

Sakkariini!

Hyi, K-kauppa mainosti sokeria vähennetyn Eggenberg oluessa, ostin, hyvää, mutta sitten etiketistä lykkäs myrkkyä, Sakkariinia! Hyi olkoon, eikö sokeria voi muuten vähentää, tarviiko välttämättä prosessissa? Lihottaa! Verisuoniahtaumiakin, verensokeri nousee!

5

3204

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • pysty tekemään

      ilman sokeria, joku ymmärrys pitäisi kuluttajillakin olla !
      Monien tuotteiden valmistusprosessissa sokeri on välttämätön.

      Jos kerran olet niin niin tarkka, niin jätät olut kokonaan väliin,
      vettä tulee hanasta.
      Nipottajat, jotka ei ole alkeellistakaan tajua valmistusprosesseista, juokoot vettä !

      • Olutharrastaja

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.


      • kirjoitus
        Olutharrastaja kirjoitti:

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.

        pitäisi päästä laajempaan julkisuuteen. Siinä oli kiihkoilematta tiivistetty nykyruoan ongelmat ja seuraukset. Itse olen tiivistänyt asian niin, että aina kun ruokateollisuus "jalostaa" mitä tahansa tuotetta se tarkoittaa että siihen lisätään tärkkelystä, rasvaa, suolaa ja sokeria, tai sitten tuote tehdään kokonaan em. raaka-aineista.

        Mitä meidän pitäisi tehdä, jotta saisimme kauppoihin oikeaa ruokaa teollisuuden "jalosteiden sijaan? Uskon että pakkausteollisuus voisi vastata haasteeseen omalta osaltaan.


      • del Piero
        Olutharrastaja kirjoitti:

        Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.

        Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!

        Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.

        ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.


      • Olutharrastaja
        del Piero kirjoitti:

        ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.

        Kannattaa huomioida, että aina olueen lisätty sokeri ei ole "pahasta". Moniin pullossa kypsyviin oluisiin lisätään ennen pullotusta pieni määrä sokeria, mikä käydessään alkoholiksi muodostaa samalla oluene hiilidioksidia. Tämä parantaa oluen säilyvyyttä ja tekee oluesta helpommin juotavan kuin täysin hiilihapoton olisi.

        Maun vuoksi lisättyä sokeria lienee lähinnä hedelmäoluissa - etenkin makeutetuissa lambiceissa, jotka muutoin ovat liian happamia "suurelle yleisölle". Myös maitosokeria lisätään joihinkin stouteihin (tästä nimi "milk stout ).


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En voi jutella kanssasi

      tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih
      Tunteet
      39
      5130
    2. Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.

      Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j
      Maailman menoa
      516
      1704
    3. Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa

      Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens
      Maailman menoa
      77
      1100
    4. Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.

      Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä
      Idän uskonnot
      359
      1008
    5. Koska olet rakastellut

      Kaivattusi kanssa viimeksi?
      Ikävä
      77
      943
    6. Anteeksi Pekka -vedätys

      Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä
      Maailman menoa
      53
      921
    7. Kumpi tästä

      Teidän tilanteesta teki vaikeaa? Sivusta
      Ikävä
      59
      860
    8. Kaikkia ei voi miellyttää

      Eikä ole tarviskaan. Hyvää huomenta ja mukavaa perjantaita. 😊❄️⚜️✌🏼❤️
      Ikävä
      228
      814
    9. Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?

      Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.
      Ikävä
      50
      793
    10. Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa

      Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses
      Haapavesi
      58
      738
    Aihe