Hyi, K-kauppa mainosti sokeria vähennetyn Eggenberg oluessa, ostin, hyvää, mutta sitten etiketistä lykkäs myrkkyä, Sakkariinia! Hyi olkoon, eikö sokeria voi muuten vähentää, tarviiko välttämättä prosessissa? Lihottaa! Verisuoniahtaumiakin, verensokeri nousee!
Sokeritonta olutta?
5
3204
Vastaukset
- pysty tekemään
ilman sokeria, joku ymmärrys pitäisi kuluttajillakin olla !
Monien tuotteiden valmistusprosessissa sokeri on välttämätön.
Jos kerran olet niin niin tarkka, niin jätät olut kokonaan väliin,
vettä tulee hanasta.
Nipottajat, jotka ei ole alkeellistakaan tajua valmistusprosesseista, juokoot vettä !- Olutharrastaja
Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.
Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!
Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa. - kirjoitus
Olutharrastaja kirjoitti:
Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.
Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!
Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.pitäisi päästä laajempaan julkisuuteen. Siinä oli kiihkoilematta tiivistetty nykyruoan ongelmat ja seuraukset. Itse olen tiivistänyt asian niin, että aina kun ruokateollisuus "jalostaa" mitä tahansa tuotetta se tarkoittaa että siihen lisätään tärkkelystä, rasvaa, suolaa ja sokeria, tai sitten tuote tehdään kokonaan em. raaka-aineista.
Mitä meidän pitäisi tehdä, jotta saisimme kauppoihin oikeaa ruokaa teollisuuden "jalosteiden sijaan? Uskon että pakkausteollisuus voisi vastata haasteeseen omalta osaltaan. - del Piero
Olutharrastaja kirjoitti:
Jos puhutaan "tavallisesta" ruokosokerista, niin eihän sitä täysmallasoluissa edes käytetä. Mäskäyksessä maltaista irrotetaan erilaisia sokereita, jotka käymisen aikana suurelta osin muuttuvat alkoholiksi ja hiilidioksidiksi. Jäljelle jäävät ne sokerit, joita hiiva ei pysty käyttämään ravinnokseen, ja nämä (humalien ohella) tuovat olueen maun.
Sakariinia, aspartaamia ja muita myrkkyjä lisätään nykyisin oluisiinkin, koska näin oikaisemalla säästetään raaka-ainekuluissa. Tällaiset oluet kannattaa suosiolla jättää hyllyyn. Suurin osa oluen kaloreista tulee joka tapauksessa alkoholista, joten sokereiden miettiminen on melko turhaa. Vähemmän ja laadukkaampaa olutta juomalla säästää kaloreita tehokkaasti!
Sokerin käyttö muissa elintarvikkeissa on kyllä usein turhaa. Mehut, jogurtit, leikkeleet jne. pärjäisivät hyvin ilmankin, mutta se toki vaatisi enemmän ja parempia raaka-aineita, jotta maistuisivat kuin kotona tehdyt. Sokeri ja suola ovat halpoja mausteita, joten on selvää, että niillä korvataan kalliimpia aineksia - ja paikataan huonoja reseptejä. Tästä sitten kaikki kärsimme verenpaineiden, sokeritautien ja muiden lihavuusoireiden muodossa.ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.
- Olutharrastaja
del Piero kirjoitti:
ainoastaan hullu opiskelija tai pultsari ostaa olutta johon lisatty erikseen sokeria tai muita makeutusaineita.
Kannattaa huomioida, että aina olueen lisätty sokeri ei ole "pahasta". Moniin pullossa kypsyviin oluisiin lisätään ennen pullotusta pieni määrä sokeria, mikä käydessään alkoholiksi muodostaa samalla oluene hiilidioksidia. Tämä parantaa oluen säilyvyyttä ja tekee oluesta helpommin juotavan kuin täysin hiilihapoton olisi.
Maun vuoksi lisättyä sokeria lienee lähinnä hedelmäoluissa - etenkin makeutetuissa lambiceissa, jotka muutoin ovat liian happamia "suurelle yleisölle". Myös maitosokeria lisätään joihinkin stouteihin (tästä nimi "milk stout ).
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
En voi jutella kanssasi
tietenkään, mutta täällä voin sanoa sinulle, että se sinun hiljaisuutesi ja herkkyytesi eivät ole heikkoutta. Ne ovat ih395130Trump ja Vance murskasivat ja nolasivat Zelenskyn tiedotusvälineiden edessä Valkoisessa talossa.
Jopa oli uskomaton tilaisuus Valkoisessa talossa. Zelensky jäi täydelliseksi lehdellä soittelijaksi suhteessa Trumpiin j5161704Kokoomus haluaa hoitaa flussat yksityisellä, jotta säästettäisiin rahaa ja aikaa
Mies hakeutui Terveystalo Kamppiin flunssaoireiden takia helmikuisena sunnuntai-iltana. Diagnoosiksi kirjattiin influens771100Rakkaus ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee yhdessä TOTUUDEN kanssa.
Tajuatteko, että jotkut ihmiset pitävät siitä, kun toiset kaatuvat? He nauttivat siitä, kun toiset mokaavat tai käyttävä3591008- 77943
Anteeksi Pekka -vedätys
Apuna Ry:n somessa levinnyt Anteeksi Pakka -kampanja saa aina vaan kummallisempia piirteitä. ”Mä pyydän anteeksi. Mä53921- 59860
- 228814
Mikä on kaivattusi ärsyttävin piirre?
Mun kaivattu on erittäin vastahakoinen puhumaan itsestä. Kääntää puheenaiheen aina muuhun kun hänestä tulee puhetta.50793Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen saadakseen pidettyä Tarja Pirkkalaisen virassa
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Päivi Ollila on tehnyt kunnallisvalituksen kaupungin johtamisjärjestelyiden muutokses58738