Jos teet riisipuuron liian ohueksi, se kiehuu paistaessa. Kun taas teet siitä vahvemman, se on vaikeampi levittää. Katsoin, kerran karjalaisleipomin tätiä, kun hän annosteli riispuuroa piirakalle, se oli lähes löysää. Paino vain vivusta sellaisesta teräsastiasta ja aina sama annos putosi kaulitun kuoren päälle.
Tekisin silloin tällöin niitä, mutta on vaivaloista. Jos jotain saostusainetta olisi piirkkaan, niitä tekisi paljon nopeammin.
Karjalanpiirakan lisäaine riisipuurossa?
3
1121
Vastaukset
- raakana
Eli valmiiseen löysähköön vähän jäähtyneeseen puuroon lisätään vatkattua raakaa kananmunaa.
- kotipaakari
Mä teen tuon täytteen aina paksummaksi kuin tavallisen riisipuuron. Levitän sen melko lämpimänä, käytän ruokakermaa (15%) apuna levityksessä, toimii muuten hyvin eikä kuohu yli. Annostelen ruokalusikallisen täytettä ja levitän sen kermaan kastetulla pikkulusikalla. Teen muuten ne aihiotkin aina tähän hommaan sopivalla pasta koneella, piirakan paisto käy kun tanssi...
- NainenVantaa
Mun tietääkseni kuohuminen johtuu siitä, että riisipuuroa on löysätty keittämättömällä maidolla. Se siellä uunissa sitten kuohuu.
Äitini on tehnyt piirakoita 70 vuotta ja minä siinä apuna jo muutaman kymmenen vuotta. Meillä ei kuohu:)
Mielestäni puuron paksuudella ei ole juurikaan merkitystä, mutta eihän sen velliä kuulu olla. Ja joku laittaa sitä vähemmän, toinen enemmän. Eikähän niiden tehdastekoisilta pidäkään näyttää.
Itse kun en ole opetellut pulikan (piirakkakaulimen) käyttöä, saan ihanan ohuita kuoria ihan tavallisella kaulimella. Niin se perinteinen osaaminen katoaa tai ainakin muuttaa muotoaan:)
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742932
- 652783
- 681822
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171669- 241657
- 201600
- 221533
- 481297
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91259