Lanttu/porkkanalaatikko

Poikamies"kokki" tarvitsis vähä neuvoo - aion ostaa valmiit porkkana ja lanttulaatikot ja parannella niitä kotona vähän maustamalla niitä ja lisäämällä kermaa jne.
Kuinkas kauan niitä sitten pitää pitää uunissa et tulevat hyviksi, joku 125C ja 45min ??? vai..

9

4756

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kannesta

      Vuosi on niin pitkä aika, etten muista lämmitysohjeita. Siinä ne on kuitenkin aina kannessa, sekä koko laatikon lämmittäminen uunissa että lautaselle annosteltuna mikrossa. Hyvää on aina ollut kun ohjeen mukaan tekee.

      • käytä muita valmistajia

        saarioisilla näkyy olevan kartelli koko maassa kaikilla kaupoilla sama hinta koko maassa se ei voi olla kun kartelli.kaupiaita on kielletty myymästä alle sen hinnan mitä saarioinen määrää tai kauppias
        saa muistutuksen jonka se muistaa.kehoittaisin ostamaan muitten valmistamia joululaatikoita koska
        niitäkin on ja halvemmalla kun saarioisten.esim
        atria ja kymppi tuotteet tekee laatikoita ja monet
        pienet valmistajat.antaa saarioisten vain tehdä laatikkonsa omille äideilleen saavat kunnolla syödäkseen.


    • tulee.....

      kun pidät uunissa 150ast. n.1/2tuntia.itse en parantele vaan lämmitän vaan ja hyvää on ollut.turhia kaloreita tulee kun lisää kermaa.t.kokki ammatiltaan

      • Kiitoksia, taidanpa sittenkin lisäillä vähän mausteita, inkivääriä yms ja tietysti voita ja kermaa, eipähän sitten tuuli kuljettele kaduilla. Oikeen hyvää ja leppoisaa joulun odotusta!


    • tonppelo

      Jos ei kilot tosiaan ole ongelma niin kermalla ja siirapilla varovasti voi vähän ainakin kuivemman sorttisia valmislaatikoita buustailla. Einekseksi yllättävän hyviä tuotteita osa noista sillä eihän sitä poikamies vaan itselleen viitti alkaa kuitenkaan alusta asti väsäämään...

    • pilalle!!

      Ei ne mitään kermoja tarvi, ihan hyviä Saarioisten loodat ovat ilman mitään rasvalisiäkin.

    • Satakuntalainen 1.

      Alkuperäisen porkkanalaatikon tekoon; ei se vaikeaa ole. Lanttulaatikko syntyy samoin ohjein, vain lantun kanssa. Siis:    
         Satakuntalainen porkkanalaatikko
      Kirjoittanut: Hämeenkyröläinen 19.1.2008 klo 10.42

         
         Kun ensin ajatellaan, mistäpäin Suomea on alkanut viljelykulttuuri, suunta on epäilemättä lounainen, eli Satakunta - Varsinais-Suomi. Kiukaisten kulttuuri taisi olla ensimmäinen suomalaiseksi katsottava viljelykulttuuri. Ja ensimmäiset vihannekset luultavasti nauriita.
      Mikä on todennäköinen kypsennystapa? paisto nuotiossa. Siitä ei ole kovin pitkä matka uunissa paistamiseen, jollaista valmistusta edustavat laatikkokruuat. Silloin Savossa vielä metsästettiin ja kalastettiin.
      Riisiä ei tuolloin Suomessa vielä viljelty, joten se on hyvin uusi tulokas.

      Mutta seuraavassa äitini resepti porkkanalaatikkoon sodan edelliseltä ajalta:
      Porkkanat keitetetään ja survotaan, 1/4 - 1/3 lanttua tekee terää. 2 litran annokseen seosta 2 munaa, 2 dl. korppujauhoja 1 d. siirappia, suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitinvettä nesteeksi.
      Vuoka voidellaan hyvin. Paistetaan miedossa lämmössä, alle 200 ast. 1 1/2 - 2 tuntia.
      Ja ah sitä makua!

      Olkoon tämän nimi sitten vaikka satakuntalainen porkkanalaatikko, kun perunalaatikko on nimetty hämäläiseksi. Hämeenkyröhän kuuluu nimestään huolimatta Satakuntaan.

      • joulua

        Oikeen paljon kiitoksia kaikille vastaajille, ohjeita tuli - eiköhän ne laatikot nyt onnistu.
        LÄMMINHENKISTÄ JA RAUHAISAA JOULUA TEILLE KAIKILLE! ja eihän syödä itteämme tainoksiin.


    • Seuraavan kerran itse

      Tykkään oikeasti Saarioisten porkkanalaatikosta, eikä se minusta mitään buusteria kaipaa, kunhan kunnolla lämmittää uunissa, se on siinä.

      Mutta se lanttuloora, jonka äitini yleensä on aina tehnyt, oli Saarioisversiona kyllä ihan mautonta lillua. Taitaa jäädä syömättä, tai sitten olisi oikeasti pitänyt vähän avittaa sitä "äitien tekemää ruokaa" kermalla ja mausteilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Miksi et irrota otettasi

      Suhteeni?
      Ikävä
      104
      3404
    2. Koko ajan olet

      Senkin suhteen kiusannut. Halut on ihan mielettömät olleet jo pitkään
      Ikävä
      88
      3093
    3. Tykkään susta

      Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä
      Ikävä
      20
      1953
    4. Muutama syy

      Sille miksi IRL kohtaaminen on hänelle vaikeaa
      Ikävä
      69
      1916
    5. Onko kaikki hyvin, iso huoli sinusta

      Miten jakselet? Onko sattunut jotain ikävää. Naiselta
      Ikävä
      38
      1887
    6. Estitkö sä minut

      Oikeasti. Haluatko, että jätän sun ajattelemisen? :3
      Ikävä
      22
      1756
    7. Onko kaivatullasi

      Hyvä vai huono huumorintaju?
      Ikävä
      24
      1697
    8. Pettymys! Tähdet, tähdet -kisassa tämä erikoisjakso pois - Pistänyt artistit todella lujille!

      Tähdet, tähdet -kisa on edennyt genrestä toiseen. Mutta erästä monen toivomaa erikoisjaksoa ei tällä kaudella nähdä. Voi
      Tv-sarjat
      34
      1459
    9. Onko meillä

      Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko
      Ikävä
      9
      1349
    10. Tiedätkö tykkääkö

      Kaivatustasi siinä mielessä joku muukin kuin sinä itse
      Ikävä
      48
      1337
    Aihe