eli löytyskö keltään reseptiä sellaselle pohjanmaalaiselle ohrarieskalle,hyvin ohut lättänä,vaalea ja sitkeähkö leipä,tavallaan kai niinku peltileiväks vois sanoo?ite joskus syömäni oli ainakin etelä-pohjanmaalla perinneleipää tietääkseni
ohrarieska
p_dude
2
935
Vastaukset
- vehnäjauhoja
sen nimessä olevan ohran lisäksi. Sanoisin että siihen tulee silloin runsaasti vehnäjauhoja, hieman ohrajauhoja ja sopiva määrä nestettä m(vettä tai maitotuotetta tai molempia).
- rieskatar
Pistin tämän saman jo tuonne toiseen ketjuun, mutta tässä tännekin.
Mä teen välillä rieskaa näin simppelisti:
kylmää maitoa
suolaa
ohrajauhoja
Kaikki vaan äkkiä sekasin, kaulitaan tosi ohueksi, alle 1cm. Sitten tosi kuumaan uuniin (250 astetta), kunnes tulee tummempia pilkkuja pintaan. Mukavan rapeaa ja hyvää voin kanssa.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742912
- 642763
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171649- 241647
- 201590
- 191498
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249