Olen tekemässä kinuskikakkua ja haluaisin laittaa kakun täytteeksi vaniljan sekä mantelin makuista mössöä. Kreemi kai tarkoittaa jonkinlaista mössöä. Löysin seuraavan vaniljakreemin ohjeen.
3 dl maitoa
3 munankeltuaista
1 dl sokeria
10 g voita
1 halkaistu vaniljatanko
1/2 dl vehnäjauhoja
Ihmettelen vaan, että munanvalkuaista ei ole ollenkaan . Eikö mössö jää tällöin aivan löysäksi? Eikö munanvalkuainen ole se, joka kovettaa (marenkihan tehdään munanvalkuaisesta ja sokerista)?
Kysymys 1)
Minkä verran ohjeeseen pitäisi lisätä munanvalkuaista, jotta mössöstä tulisi sellainen kiinteä, kakun väliin sopiva.
Kysymys 2)
Saanko aikaiseksi mantelin makuisen mössön korvaamalla vaniljatangon tehosekoittimessa jauhetuilla manteleilla?
Kreemi kakun väliin?
3
2581
Vastaukset
- Keittää tuota "mössöä...
Keitettäessä se nimittäin saostuu sopivan kiinteäksi. Paras keittää vesihauteessa, ettei napsahda pohjaan. Muista vatkata koko ajan keittämisen aikana. Käytä jäähtyneenä.
Manteliöljyllä (apteekista) saat mantelin makua mössöösi.- Nisu leipuri
Jos haluat maustaa kreemin katsoppa täältä: http://www.spicearoma.fi/products.php?cmd=list&catid=4
- liivatetta!
Kuulostaa tosiaankin siltä että tuo kreemi jää hiukan löysäksi - se kuuluu kuvioon joissakin täytteissä.
Haluamasi "kiinteä" vaahtoinen täyte taitaa syntyä parhaiten kermavaahtopohjaisilla, liivatteella hyydytetyillä kakuntäytteillä. Hyviä vaihtoehtoja löytyy esim.
http://karamelli2.vuodatus.net/
Katso sivun oikea reuna, alinna on vaniljatäyte. Voisi sopia.
Mantelin makua saa myös raastamalla mantelimassaa ja sekoittamalla täytteen joukkoon.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096