Miten valmistetaan juustoa? En tarkoita leipäjuustoa, vaan ns. tavallista juustoa, joka käsitykseni mukaan pitää kypsyttää esim. kellarissa.
JUUSTON VALMISTUS
2
2572
Vastaukset
- kkkkkkkkkkkk
Juuston valmistus aloitetaan lisäämällä maitoon juustolajille ominaiset mikrobit, jonka jälkeen maito saostetaan juoksettamalla tai hapattamalla. Tällöin kaseiini saostuu. Saostuma paloitellaan ja juustomassa puristetaan muottiin, jolloin massasta poistuu hera ja juusto saa halutun muodon. Tämän jälkeen juustoa kypsytetään. Suurimman kypsymisajan vaativat kovat juustot. Niiden valmistuksessa käytetään anaerobisia (ilmaa karttavia) mikrobeja. Pehmeät juustot kypsyvät pinnalta ja niiden valmistuksessa käytetään aerobisia (ilmassa viihtyviä) mikrobeja.
Maidon / huoneen/ varaston yms. lämpötilat on hyvin tärkeitä juuston eri valmistusvaiheissa. - linkki juustontekoon
http://schmidling.com/making.htm
Täällä on jotain juttua
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 742922
- 642773
- 681812
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä171659- 241647
- 201590
- 191508
- 481287
- 381263
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko91249