Heissan! tässä on jo jonkin aikaa itseäni mietityttänyt kovasti eräs perinnejälkiruoka (en muista oliko kainuulainen vai pohjanmaalainen...karjalainen ei kuitenkaan!). Valmistettiin sitä joskus koulussa suomalaisen ruokakulttuurin tunneilla. Se koostui puuroutuvasta riisistä, kermasta, siirapista ja joistain muista ainesosista (ehkä?) ja oli JUMALAISEN hyvää!!! Olisiko kellään tietoa, mikä tuo kyseisen jälkiruoan nimi on...kielenpäällä lipuu vain kirjain E, et se saattas alkaa sillä ja mitä nuo muut ainesosat mahtavat olla? Olisin kiitollinen tiedosta!
-a dessert without name and missing ingredients
Jälkiruoan nimi ja alkuperä kateissa!
8
2699
Vastaukset
- ihmeessä
olet laittanut tuollaisen englanninkielisen loppukaneetin tuohon???
- doup
onhan noita vaikka mitä versioita, tuo siirappi vaan ei nyt satu oikein mihinkään. Viktoriankiisseli esim. on riisipuuro/kerma sydeemi, mutta siihen tulee liivatetta ja maustetaan sitruunalla. Sitten aikoinaan tehtiin paljonkin kaikenlaisia hedelmäriisejä, esim. appelsiiniriisi ym. noihinkin tulee kermavaahtoa ja puuroriisiä, samaten jouluna hyvin yleinen luumujen kanssa tehtävä versio. Mutta eikun kokeilemaan, puurot porisemaan ja kerma vaahdoksi ja sitten eikun maustelemaan.
- Larry The Chef
Valitettavasti keittolantädin oma sotkotus. Nyt täytyy vaan kokeilla ja maistella.
- kkkkkkkkkkkkkkkkkkk
2 dl puuroriisiä
1 l maitoa
70 g raakasokeria (jaggery) tai siirappia
1 rkl rouhittua mantelia
1 rkl rouhittuaPistaasipähkinää/ sukaatteja/ sokerikirsikoita tms.
2 dl kuohu/vispi kermaa
1-2 rkl ruusuvettä (saa apteekista ainakin)
Keitä riisipuuro paketin ohjeen mukaan.. Ota kattila pois liedeltä. Lisää sokeri, pähkinät ja kerma. Laita kattila jäähtymään kylmään veteen. Lisää ruusuvesi vanukkaan jäähdyttyä. Koristele pistaasipähkinöillä tms.
Tarjoile kylmänä.
Laita ruusuvettä aluksi vähemmän ja maista, sillä ohjeen määrä voi tuntua liian suurelta.- Kokkaaja
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kokkaaja kirjoitti:
ostin ruusuvettä etnisestä kaupasta. myytiin lasisessa pullossa ja nyt haluisin keksiä mihin sitä laittaisin.
Kaikkiin sellaisiin ruokiin, mihin haluat ruusuntuoksua: leivonnaiset, jälkiruoat... Ruoan makuun sillä ei ole vaikutusta.
Ruusuvettä käytetään lähinnä Lähi-Idän keittiössä, mutta sen käytöllä on varsin vanhat perinteet - peitti aikanaan kai mausteiden tapaan vähän vanhojen raaka-aineiden hajuja.
- haluvelli / halupuuro
keitä riisit ja RUSINAT kypsiksi ihan tavalliseen tapaan lisää maidon tilalle kerma ja mausta siirapilla ja tarp.mukaan suolaa. on muuten pohjalainen ruoka.
ja nimi tulee rusinoista jotka on haluja, ainakin miehille. - tummatukka8
olisiko kylmä riisivanukas, eli Viktorian kiisseli
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
- 682640
- 622582
- 681772
- 241597
- 201520
Tykkään susta
Elämäni loppuun asti. Olet niin suuresti siihen vaikuttanut. Tykkäsit tai et siitä91450- 151372
- 381223
Onko meillä
Molemmilla nyt hyvät fiilikset😢ei ainakaan mulla mutta eteenpäin on mentävä😏ikävä on, kait se helpottaa ajan myötä. Ko81177- 251096